Living : Лица03 НОЕМВРИ 2019

Леонардо ДиКаприо: Историята ще ни съди за това, което правим в момента

Актьорът застана рамо до рамо с Грета Тунберг, за да отправи отново апел за опазване на Земята

Леонардо ДиКаприо подкрепи 16-годишната активистка Грета Тунберг, като се срещна с нея лично и я нарече “лидер на нашето поколение”.

Лео публикува две снимки с шведската тийнейджърка, която се прочу по цял свят благодарение на протеста си срещу унищожаването на природата. Двамата заедно обединиха гласовете си, призовавайки да се вземат спешни мерки.

“Историята ще ни съди за това, което правим в момента, за да оставим за бъдещите поколения една годна за живеене планета. Същата, която самите ние приехме за даденост”, написа актьорът.

Прочетете още: В случай, че Грета Тунбер не ти харесва

Леонардо ДиКаприо: Историята ще ни съди за това, което правим в момента

“Надявам се, че посланието на Грета ще събуди световните лидери и че времето на бездействието свърши”.

“За мен беше чест да прекарам време с Грета. Двамата си обещахме да се подкрепяме един друг, с надеждата да можем да осигурим по-добро бъдеще на планетата ни”, завърши поста си Леонардо ДиКаприо.

Много години преди Грета да стане известна, Леонардо е активист за опазване на околната среда от унищожителната човешка дейност. Той е продуцент на филма “Лед върху огън” – една съвместна продукция HBO, която детайлно обяснява процесите, предизвиквани от прекомерните въглеродни емисии в атмосферата.

“С екипа ми и HBO в този документален филм даваме глас на учените и изследователите, които работят неуморно ден след ден на първа линия в борбата с климатичните промени. Искахме да създадем филм, който подчертава красотата и уникалността на живота на Земята и в същото време показва възможните решения, свързани с възобновяемата енергия и намаляването на въглеродните емисии. За разлика от други филми по темата, този има за цел не да покаже последиците, ако не променим поведението си, а да покаже как с помощта на учените можем да подобрим ситуацията. Надявам се, всеки, който го гледа, да се вдъхнови и да предприеме дори малко действие, за да защити нашата красива планета”, споделя ДиКаприо за проекта.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?