Living : Лица19 ФЕВРУАРИ 2021

8 от най-добрите модни ревюта на Карл Лагерфелд

Днес се навършват две години, откакто модният свят се сбогува с Кайзера

Последното ревю на Кайзера - есен-зима 2019

За последен път моделите на Карл Лагерфелд дефилираха в преобразения Гранд Пале на зимна тематика. Ревюто бе тъжна зимна приказка, водена от много от музите на дизайнера - Кара Делевин, Пенелопе Крус и още.

Есенната ready-to-wear колекция за 2018 година на Chanel

Ревюто, което пренесете гората в Гранд Пале. Модният спектакъл е осъществена за Карл мечта, която той планирал в продължение на две години и това си проличава в перфектното внимание към дори най-малките детайли.

Chanel колекция eсен-зима 2018 - ревюто, което обиколи социалните медии с хаштага #ChanelGroundControl

Металически ватирани палта и пелерини, вдъхновени от космическата тематика, се разходиха около ракета в центъра на Гранд Пале. И да, ракетата излетя на финала на ревюто.

Chanel колекция пролет-лято за 2016 година

Тогава Карл Лагерфелд за първи път постави въпроса за нужната връзка между екологията и модата. "В момента устойчивостта е начин на изразяване за нашето време“, заяви той, когато се опълчи срещу принципите на бързата мода и консуматорското общество.

Fendi haute couture есен 2016

Поводът? 90-годишнината на марката. Мястото? Фонтанът ди Треви в Рим. Тематиката? Приказният свят на феите и легендите.

Chanel ready-to-wear есен-зима 2014/2015

Какво би било да носим Chanel дори на разходката до магазина? На този въпрос отговори това ревю, за което Кайзерът преобрази Гранд Пале в цветен супермаркет, създавайки едно от най-забавните и изобретателни ревюта в историята на френската Седмица на модата.

Chanel пролет-лято 2014

Освен с дръзкия си стил Карл Лагерфелд бе известен и с дръзките си становища, които понякога предизвикаха неодобрение дори сред почитателите му. В отговор на критиките за коментарите му, които някои намериха за сексистки, той създаде масивен протест по време на собственото си ревю.

В Гранд Пале бяха създадени внушаващи реплики на улиците на Париж, а по тях моделите скандираха за защита на правата на жените и равноправието между половете.

Fendi 2007 - ревюто на Великата китайска стена

Може би най-амбициозният проект на Карл Лагерфелд - ревюто, което той пренесе не къде да е, а на подиума на Великата китайска стена. Проектът е бил планиран в продължение на година, а по време на ревюто бе представена мини колекция, създадена за повода.

“От теб зависи да направиш всеки един свой ден перфектен. Това е въпрос на воля и дисциплина”, казва приживе Карл Лагерфелд и всяко негово ревю доказва, че той до края стои зад думите си.

Две години, след като се сбогувахме с един от най-гениалните дизайнери на нашето време, светът на модата изглежда съвсем различен. И макар и да не можем да не се запитаме как той би творял в този нов свят, това, което можем да направим днес, за да почетем наследството му, е да обърнем поглед към някои от най-значимите ревюта в кариерата му.

В галерията ще намерите точно това – пътуване във времето и неповторимия му стил чрез някои от най-добрите му спектакли, които промениха модата завинаги.

Не ми пука за мнението на мъжете, казваше Лагерфелд

Последното ревю на Карл Лагерфелд

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?