Living : Лица19 ФЕВРУАРИ 2019

Не ми пука за мнението на мъжете, казваше Лагерфелд

Прям, често хаплив и доста забавен: легендарният дизайнер и неговите известни цитати

Карл Лагерфелд почти никога не сваляше черните си дрехи и тъмните си очила. Но не само външният вид му придаваше загадъчност.

Дизайнерът, който почина тази сутрин на 85 години, твърдеше, че всичко, което казва, е шега. “Аз самият съм една шега. За мен карнавалът във Венеция е целогодишен”.

“Никога не си правя селфита. Но други го правят. Вече живеем в свят на селфитата. Много хора се опитват да си направят селфи с мен, но слава богу, моят асистент Себастиен е много груб с хората. Аз – не, аз съм много мил човек.”

“Хората, чието мнение ме интересува, са много малко. Няма смисъл да говоря за мода с мъжете. Не ми пука за тяхното мнение.”

“Смятам татуировките за нещо ужасно. Това е все едно да живееш в рокля на Pucci.”

“Кейт Мидълтън има хубав силует и смятам, че тя е точното момиче за това момче. Харесвам романтични красавици. Нейната сестра обаче се мъчи. Не ми харесва лицето на сестра й. По-добре да си показва само гърба.”

“Аз не съм човек на маркетинга. Не си задава въпроси. Това, което ме води, е инстинктът.”

“Животът не е конкурс за красота и има грозни хора, които са чудесни. Но онова, което не понасям, са злобните грозни хора. А злобните ниски мъже са направо непоносими. Те никога няма да простят това, че са ниски. Те са зли и искат да те убият.”

“Има дебели жени, които си стоят пред телевизора вкъщи и се тъпчат със снаксове, докато тръбят, че слабите модели са грозни”.

“Анцузите са знак, че си победен. Загубил си контрола над живота си, затова си отишъл и си си купил анцуг.”

“Аз съм като модна нимфоманка, която никога не получава оргазъм.”

“Дизайнерската чанта прави живота ти по-приятен, кара те да мечтаеш, дава ти увереност и показва на съседите, че се справяш добре в живота”.

“Личността започва там, където свършват сравненията”.

“Не харесвам стандартната красота. Нещо, което не е странно, не може да бъде красиво”.

“Аз съм доста скучен и това ме прави по-добър в оцеляването от много хора. Ако никога не си пушил, не си пил, това не ти липсва, ако спиш по седем часа, повярвайте ми, животът е доста приятен”.

“Хората, които имат претенциите да вършат творческа работа, трябва да остават сами, за да си зареждат батериите. Не можеш да си в светлините на прожекторите по 24 часа в денонощието и да останеш креативен. За хора като мен самотата е победа.”

“Не правя нищо от чувство за дълг. Дори не знам какво представлява чувството за дълг. Мода, фотография, книги – не ми пука за нищо друго”.

“От теб зависи да направиш всеки един свой ден перфектен. Това е въпрос на воля и дисциплина”.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица15 МАРТ 2019

Честит рожден ден, Ева Лонгория!

За събитието сме създали компилация от най-добрите й визии.

Лица14 МАРТ 2019

Цялата истина за болестта на актрисата Селма Блеър

Звездата от "Секс игри" се бори с множествена склероза, като дори поставянето на диагноза се оказва труден процес

Лица12 МАРТ 2019

Коста Каракашян, българският танцьор, впечатлил света

Младият изпълнител създава и първия си танцувален документален филм "Waiting for color“.

Лица08 МАРТ 2019

Тейлър Суифт споделя какво е научила за 30 години

От ученичката, която пееше за любов и рисуваше по очите си с маркер, до успешната певица, която е днес - Тейлър Суифт наистина се е променила. Ето какво е научила през това време.