Именно лятото е моментът да се насладим на апетитните морски деликатеси.
А ако искате да отскочите до съседна Гърция, но все не можете да се измъкнете от работа и куп задачи, които ви чакат вкъщи, то ние ще ви отведем там, макар и виртуално.
Специално за читателките на MissBloom сме избрали една страхотна рецепта с миди със сметана, узо и копър, които ще доведат горещото гръцко лято в дома ви. Дами, поканете приятелките си, налейте по чаша узо и се наследете на тази вкусотия.
А ето и какво ви трябва:
2 глави кромид лук
4 скилидки чесън
Една връзка копър
1 голям домат
1/2 чаша бяло вино
1/4 чаша узо
1/2 чаша гъста сметана
2 кг миди
1/3 чаша пресни листа босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Добавете и бялото вино, узото и сметаната в тенджерата и оставете да врят. Постепенно добавете мидите (предваително измити и щателно почистени), ½ от босилек (накъсан предварително) и сол.
Покрийте тенджерата и продължете готвенето около 5 минути, докато мидите се отворенят. Гарнирайте с останалите листа босилек и ястието е готово за изненада на семейството.