На Бъдни вечер на трапезата винаги подреждаме различни постни ястия, а едно от най-типичните са пълнените чушки.
Обикновено те се приготвят с ориз, затова проявихме любопитство, когато попаднахме на тази рецепта. При нея пиперките се пълнят с картофи – звучи необичайно, но истината е, че е много вкусно. Предлагаме ви рецептата:
Необходими продукти:
10-12 чушки
6-7 картофа
1-2 глави лук
олио
черен пипер
чубрица
босилек
Картофите се обелват и се сваряват, след това от тях се приготвя пюре. Подправя се с босилек, черен пипер и чубрица и се разбърква, докато подправките се размесят добре. Смесва се със ситно нарязания лук. Чушките се пълнят с плънката, нареждат се в намазнена тава и се поливат с малко олио. В тавата се налива 1-2 см топла вода и чушките се пекат 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.