Рецепти : Основни ястия13 СЕПТЕМВРИ 2014

Печено пиле терияки

Няма да устоите на сочното месо в богат и ароматен сос

За почитателите на кулинарните изкушения събота е идеалният ден, в който да опитат нещо ново и нетрадиционно.

Оставяме настрана за момент добре познатата ни българска кухня и ви предлагаме рецепта за печено пиле терияки.

Необходими продукти

1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. студена вода
1/2 чаша захар
1/2 чаша соев сос
1/4 чаша оцет
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч.л. настърган джинджифил
1/4 ч.л. смлян черен пипер
12 пилешки бутчета без кожа

Печено пиле терияки

Начин на приготвяне

Сложете малък тиган на среден огън на котлона, вътре изсипете нишестето, водата, захарта, соевия сос, оцета, чесъна, джинджифила и черния пипер. Оставете го да къкри, като разбърквате редовно, докато сосът се сгъсти. Загрейте предварително фурната на 220 градуса. Поставете пилето в леко намаслена тавичка. Намажете го със соса отгоре, обърнете го и намажете и отдолу. Печете в предварително загрятата фурна за около 30 минути. Обърнете парчетата и отново печете за около 30 минути, докато пилето вече не е розово и сосът се избистри. На всеки 10 минути по време на печенето отново мажете със соса.

Хрупкави картофки с песто
Мариновани скариди на грил
Хрупкаво пиле с масло

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела
Основни ястия07 АПРИЛ 2022

Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела

Какъв по-добър повод за романтична вечеря от намирането на една наистина добра рецепта?

Кулинарен уикенд: Рецепти, вдъхновени от китайската Нова година
Основни ястия30 ЯНУАРИ 2022

Кулинарен уикенд: Рецепти, вдъхновени от китайската Нова година

Предизвикваме ви да опитате нещо ново този уикенд

Кулинарен уикенд: Риба на фурна с коричка от тиквени семена и пармезан
Основни ястия05 ДЕКЕМВРИ 2021

Кулинарен уикенд: Риба на фурна с коричка от тиквени семена и пармезан

Вкусно предложение за утрешната трапеза

Кулинарен уикенд: Пица със сирене бурата и праскови
Основни ястия31 ЮЛИ 2021

Кулинарен уикенд: Пица със сирене бурата и праскови

Лека, с няколко пресни съставки и истинско изкушение за сетивата