Почти няма човек, който може да устои на прясно изпържените, хрупкави и сочни пилешки крилца. Проблемът е, че те са твърде мазни и съдържат много калории, което при редовна консумация, се отразява зле на талията. Затова ви предлагаме една също толкова вкусна, но здравословна алтернатива – печени пилешки крилца.
Правим едно важно уточнение: когато приготвяте пилето, трябва да го овкусите и замразите през нощта, за да поеме добре от всички подправки.
Какво ви е необходимо?
За пилето:
8 пилешки крилца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сладка паприка
1/2 ч.л. подправка за пиле
1/4 ч.л. чесън на прах
1/8 ч.л. черен пипер
1 ч.ч. мътеница
Сокът от половин лимон
За панировката:
2/3 ч.ч. хлебни трохи
1/2 ч.ч. натрошен корнфлейкс
2 с.л. пармезан
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. магданоз
1 1/2 ч.л. сладка паприка
1/2 ч.л. лук на прах
1/2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. чили н прах
Как да си ги приготвите?
За пилето: В средно голяма купа, овкусете пилето със сол, паприка, подправката за пиле, чесъна и черния пипер. Излейте мътеницата и лимоновия сок и замразете от 6 до 8 часа през нощта.
За панировката: След като пилето е преседяло в хладилника, го извадете и се заемете с панировката. В не дълбока купа, смесете хлебните трохи с корнфлейкса, пармезана, солта, магданоза, паприката и 3те подправки на прах. Потопете всяко крилце в тази суха смес и го оваляйте добре.
Подредете всички крилца на предварително намазнена тавичка и печете в фурната на 200 градуса, около 40 минути или докато не получи златиста коричка.
Бон апети!
Снимки: Two Peas And Their Pod