Кулинарен уикенд: Пиле с праскови и розмарин

Лятно, свежо и много вкусно

Тази рецепта е много подходяща за вечерите, когато искате да впечатлите гостите си, но не искате да влагате много усилия в приготвянето на ястието.

Нужни са ви:

1 килограм пилешки гърди

2 праскови

200 грама моцарела

4 парчета бекон, нарязан (по желание)

1 супена лъжица мед

3/4 чаша сухо бяло вино

четвърт чаша брашно

чаша пилешки бульон

2 супени лъжици зехтин

1 лъжица нарязан розмарин

сокът на един лимон

връзка пресен босилек

сол и пипер

Кулинарен уикенд: Пиле с праскови и розмарин

Приготвяне:

Овкусете пилето, като първо го намажете с зехтин, след което втрийте в него розмарина, солта, пипера и изстискайте сока от лимон. Поръсете с брашното, така че равномерно да се разпредели в малко количество върху пилето.

Кулинарен уикенд: Пиле с праскови и розмарин

Сгответе бекона на тиган, докато стане хрупкав. Забършете тигана и продължете да гответе в него пилето, докато стане леко златисто. След това намалете топлината, добавете бульона и виното и ги оставете бавно да къкрят за 15 минути. Добавете бекона, прасковите, моцарелата и меда.

Запечете всичко за пет минути във фурната, докато не се разтопи сиренето и прасковите не се загорят леко. Сервирайте с част от соса.

Вижте видеото по-долу за още инструкции.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Тарт с гъби и бекон
Основни ястия25 НОЕМВРИ 2022

Тарт с гъби и бекон

Идеята за тарт винаги е добра, както за обяд и вечеря, така и за събиране с приятели.

Пълнени картофи с бекон и сирене
Основни ястия04 НОЕМВРИ 2022

Пълнени картофи с бекон и сирене

Картофите определено са ни любими. Особено що се отнася до вкусни ястия.

Рецепта за лазаня със зеленчуци
Основни ястия14 ОКТОМВРИ 2022

Рецепта за лазаня със зеленчуци

Отново е време за любимия съботен ден. И това значи само едно – нека се развихрим заедно в кухнята.

Рецепта за кюфтенца от тиквички
Основни ястия30 СЕПТЕМВРИ 2022

Рецепта за кюфтенца от тиквички

Тиквичките са изключително вкусни и определено са зеленчуците на сезона.