Тази рецепта е много подходяща за вечерите, когато искате да впечатлите гостите си, но не искате да влагате много усилия в приготвянето на ястието.
Нужни са ви:
1 килограм пилешки гърди
2 праскови
200 грама моцарела
4 парчета бекон, нарязан (по желание)
1 супена лъжица мед
3/4 чаша сухо бяло вино
четвърт чаша брашно
чаша пилешки бульон
2 супени лъжици зехтин
1 лъжица нарязан розмарин
сокът на един лимон
връзка пресен босилек
сол и пипер
Приготвяне:
Овкусете пилето, като първо го намажете с зехтин, след което втрийте в него розмарина, солта, пипера и изстискайте сока от лимон. Поръсете с брашното, така че равномерно да се разпредели в малко количество върху пилето.
Сгответе бекона на тиган, докато стане хрупкав. Забършете тигана и продължете да гответе в него пилето, докато стане леко златисто. След това намалете топлината, добавете бульона и виното и ги оставете бавно да къкрят за 15 минути. Добавете бекона, прасковите, моцарелата и меда.
Запечете всичко за пет минути във фурната, докато не се разтопи сиренето и прасковите не се загорят леко. Сервирайте с част от соса.
Вижте видеото по-долу за още инструкции.