Нещо топло, леко пиперливо и много вкусно – точно за един приятен уикенд у дома.
Сладкият картоф е съставка, която става все по-често използвана по света, а вече и у нас. Кореноплодният зеленчук е страхотен източник на фибри, полезни въглехидрати, антиоксиданти и витамин С и А.
Той е главен участник в рецептата, която ви предлагаме днес, наред с други полезни съставки, превръщайки кърито не само във вкусно и екзотично разнообразие към менюто, но и в изключително полезно ястие, с което си струва да експериментираме.
Ще ви трябват:
1 голям сладък картоф
400 милилитра кокосово мляко
1 малка глава лук
1 супена лъжица настърган джинджифил
3 скилидки чесън
400 грама нахут от консерва
1 супена лъжица зехтин
400 грама домати от консерва
1 малка червена лютива чушка
По половин супена лъжица от канела, кориандър, кимион, куркума и карамфил
магданоз за сервиране
сварен ориз
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и чесъна, а лютивата чушка на тънки колелца. В голям дълбок тиган запържете първо лука, а след това добавете чесъна, чушката, заедно с всички подправки.
След няколко минути готвене добавете нахута, доматите и кокосовото мляко както и сладкия картоф, който предварително трябва да обелите и нарежете на средно големи кубчета. Намалете котлона и гответе за около 30 до 50 минути с капака върху тигана, като от време на време разбърквате. Сервирайте върху сварен жасминов ориз и поръсете с магданоза отгоре.