Любимият вкус за студените месеци, но с подобрен подбор на съставките.
Ако можехме да живеем в свят, в който шоколадът и топлите напитки не пречеха на диетата ни по никакъв начин, щеше да е страхотно, но за съжаление, такава магична формула все още не е открита. Вместо това обаче можем да ви предложим да опитате тази вкусна вариация на горещия шоколад, но с по-здравословни съставки, които създават същия познат вкус, но срещу повече ползи за тялото ни.
View this post on Instagram
За горещия шоколад ще ви трябва:
2 чаши бадемово мляко
2-3 супени лъжици мед или кленов сироп
1 супена лъжица какао
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1/4 чаена лъжица канела
За сметаната:
1/2 чаша кокосова сметана
1/2 супена лъжица мед или кленов сироп
1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
Приготвяне:
Разбъркайте добре съставките за шоколада в малко тиганче на средновисока температура. След това блендирайте течната смес на висока скорост за 10-30 секунди, за да аерирате напитката.
За приготвянето на сметаната трябва само да смесите съставките и да разбиете с миксер до получаването на желаната текстура.
Накрая само ви остава да изсипете шоколада в чашите, да сложите отгоре сметана, а ако искате да допълните с красив и вкусен завършек, настържете малко шоколад отгоре или поръсете с какао и декорирайте с канелена пръчка.