Събота е ден за вкусотии, които по възможност не изискват много време и са много вкусни.
Няма как да не ви изкушим с една изключително лесна, бърза и много апетитна рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите. Тя е идеална за вашия брънч през уикенда!
Необходими продукти:
50 г масло
6 лук, нарязан на филийки
2 ч. л. пудра захар
Малки бренди (по желание)
6 филийки хляб
300 г чедър, нарязан на филийки
Кресон
Дресинг (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тиган, добавете лука и след това поръсете върху захарта. Запарете лука за 20 минути на висока температура, като периодично разбърквате докато достигне до златист цвят. Добавете брендито, ако го използвате.
Загрейте фурната до 180-200 °. Запечете хляба, разстелете лука отгоре и добавете филийките чедар. Поставете ги в тава за печене, а след това печете в продължение на 15 минути, докато добият златист цвят. Сервирайте всяка препечена филийка върху клонче от кресон.
Лесни брускети със сирене и босилек
Френски тост с плодове за закуска
Хрупкави картофки с песто