Тези препечени филийки са необикновени именно заради изисканият им вид и вкус, благодарение на ароматните канела и ванилия.
Поднесени със сладко или свежи плодове, те могат да се превърнат в истински деликатес.
Необходими продукти за 12 филийки:
1/4 чаша бяло брашно
1 чаша мляко
1 щипка сол
3 яйца
1/2 ч.л. смляна канела
1 ч.л. ванилова есенция
1 с.л. захар
12 филии хляб
1 щипка сол
3 яйца
1/2 ч.л. смляна канела
1 ч.л. ванилова есенция
1 с.л. захар
12 филии хляб
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в голяма купа и бавно изсипвайте млякото, като междувременно разбърквате. Добавете солта, яйцата, канелата, ванилията и захарта и бъркайте, до получаване на хомогенна смес. Загрейте на средна температура тиган, с малко мазнина. Потапяйте всяка филия поотделно в сместа, след което ги изпържете до получаване на златист оттенък. Сервирайте, докато са още топли.
Добър апетит!
Ралица Петрина