Мини рулцата пица пеперони са най-бързия и лесен начин да си приготвите любимата рецепта.
Освен това, те са толкова удобни за похапване, че ще допаднат и на най-малките членове на семейството ви, което пък на вас ви спестява чистенето след трохите пица навсякъде.
Какво ви е необходимо?
1 пакет тесто за пица
Моцарела (настъргана)
Салам пеперони (нарязани на четвъртинки)
6 с.л. неподсолено масло
4 с.л. пармезан (настърган)
Сос за пица или сос маринара
3 скилидки чесън
1/4 ч.л. сух босилек
1/4 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух магданоз
Щипка сол
Как да си ги приготвите?
Загрейте фурната на 200 градуса.
Вземете кръгла тавичка и я намажете с мазнина/напръскайте със спрей.
Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото във формата на правоъгълник, който след това да нарежете на 12 еднакви по-малки правоъгълници.
Върху всяко парче сложете малко моцарела, а отгоре пеперони.
Завийте ролцата внимателно и ги подредете в тавичката.
В малък тиган разтопете маслото и после добавете чесъна, като го готвите около 2-3 минути. Свалете от огъня и добавете босилека, ригана и магданоза, заедно със солта. Отделете половината от тази смес и с нея намажете ролцата отгоре, а остатъка върнете на много слаб огън.
Печете мини рулцата около 20 минути и отново ги намажете със сместа, като не забравите и да ги поръсите с пармезан.
Сервирайте рулцата топли, заедно със соса за пица или соса маринара.
Бон апети!
Снимки: Two Peas And Their Pot