Нова идея от нас за лека рецепта, изпълнена с духа на лятото.
Докато дебатът за ананас върху пицата продължава, ние ви предлагаме една интересна рецепта с плода, отново по хавайски. В този случай обаче сме убедени, че крайният резултат единодушно ще се хареса.
За приготвянето на пилето ще ви трябват:
6 пилешки гърди без кожа
1 чаша сок от консерва ананас
1/2 чаша соев сос
1/2 чаша кетчуп
1/2 чаша кафява захар
1/3 чаша ябълков оцет
1 супена лъжица нарязан на ситно чесън
2 чаени лъжици настърган джинджифил
Приготвяне:
Смесете всички съставки без пилето и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Използвате я, за да мариновате пилето за поне два часа.
След това изпечете на грил месото, а докато то се готви, в отделен тиган гответе марината на бавен огън, за да се сгъсти леко. Междувременно можете да гриловате и няколко колелца ананас.
Сервирайте с ориз, ананас и малко зелен лук в дълбока чиния.