Кулинарен уикенд: 3 вида брускети за летните партита

Здравословно хапване, създадено да бъде споделяно в компания

Лятото е за леки и вкусни храни и тези брускети са перфектният пример за подобни рецепти.

Брускети с рикота, смокини и пармезан

Кулинарен уикенд: 3 вида брускети за летните партита

Ще ви трябват:

1 голяма пълнозърнеста багета

6 големи смокини (или повече при нужда)

2 супени лъжици мед

1 1/3 чаша рикота

1/4 чаша настърган пармезан

3 супени лъжици зелен лук

щипка морска сол

стрък мащерка по желание

Приготвяне:

Затоплете за няколко секунди в микровълнова фурна меда, за да е с по-течна текстура. След това нарежете на ленти или на половинки смокините, според големината им, и ги разбъркайте заедно с меда и солта. Изпечете ги на предварително загрята фурна на 170 градуса за 20 минути, за да се карамелизират леко.

Докато се пекат смокините, нарежете на ситно зеления лук и го разбъркайте заедно с пармезана и рикотата. По желание можете да доовкусите сместа според предпочитанията си.

Когато смокините са готови, ги оставете да изстинат и увеличете фурната до 220 градуса. Нарежете на продълговати колелца багетата и изпечете за 4-5 минути. След това намажете сместа с рикотата и върнете брускетите във фурната за 1-2 минути. Накрая сложете отгоре смокините и гарнирайте с мащерка.

Брускети с гъби и домати

Кулинарен уикенд: 3 вида брускети за летните партита

1/2 чаша чери домати, нарязани на ролца

1/2 чаша манатарки

1 голяма багета

1 чаена лъжица масло

4 чаени лъжици рикота

чесън на прах, сол и пипер за поръсване

1 чаена лъжица зехтин

1/2 чаена лъжица сушено чили

1 супена лъжица балсамов оцет

Приготвяне: 

Нарежете багетата и намажете всяка брускета с масло, а след това запечете на тиган, докато не получите златист цвят.

В същия тиган загрейте зехтина, заедно с чилито, а след това добавете гъбите и ги сотирайте за 2-3 минути, докато не се сготвят леко.

След това намажете рикотата и овкусете с подправките върху багетите, добавете доматите, балсамовия оцет, гъбите, а по желание можете да допълните с мента или босилек за още аромат.

Брускети с бри и ябълки

Кулинарен уикенд: 3 вида брускети за летните партита

Ще ви трябват:

1 голяма багета

85 грама сирене бри

1 ябълка

1/4 чаша мед

прясна мащерка

сол и пипер

орехи и малини за поръсване допълнително

Приготвяне:

Нарежете багетата и наредете брускетите върху хартия за печене, отгоре сложете сиренето бри, нарязано на равни парченца, и запечете във фурна на 180 градуса за пет минути или докато не се разтопи сиренето. След това добавете отгоре нарязаната на тънко ябълка и овкусете с подправките и мащерката. Накрая посипете меда и по желание добавете орехи или малини.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Зелена салата с прошуто и пъпеш
Лесни рецепти02 СЕПТЕМВРИ 2022

Зелена салата с прошуто и пъпеш

Прохладната салата с пъпеш и прошуто е най-добрата идея, особено ако държим да бъдем във форма.

Чийзкейк със солен карамел
Лесни рецепти26 АВГУСТ 2022

Чийзкейк със солен карамел

В този съботен ден си мечтаем за вкусен чийзкейк със солен карамел. Време е да се подсладим, все пак съботата е ден за глезотийки.

Салатата, с която Адел отслабна
Лесни рецепти25 МАРТ 2022

Салатата, с която Адел отслабна

Лесна за приготвяне салата, която е готова за минути