Кулинарен уикенд: Препечен хляб с рикота и мента

Много вкусно и бързо хапване, идеално като предястие

Днес ви предлагаме една рецепта за вкусно предястие, с което да изненадате приятелите си! Приготвя се само за 20 мин. и върви страхотно с чаша изстудено бяло вино. 


Какво ви е нужно (за 4 порции)

4 малки франзели

1 купичка рикота
1/2 купичка пресни листенца мента
зехтин
черен пипер и сол
Как да го приготвите
Загрейте фурната на 250 C. В голяма тава поставете хартия за печене. Нарежете франзелите на кръгчета, с дебелина, колкото за домашни брускети. Намажете всички парчета със зехтин, след това поръсете със сол и черен пипер. Поставете в тавата и запечете филийките до златисто и от двете страни. 
Намажете всяка филийка с рикота, а отгоре поръсете с предварително накълцаните листа мента. Можете да добавите още черен пипер и дори нарязани на ситно пресни чушки. Ако сте любители на лютото, може да използвате и малки люти чушки, тъй като вървят много добре с рикотата. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Вкусна и много здравословна салата от цвекло
Лесни рецепти24 МАРТ 2023

Вкусна и много здравословна салата от цвекло

Цвеклото е един от най-вкусните и питателни сезонни зеленчуци, който няма как да пропуснем на трапезата си.

Вкусни карамелизирани картофи
Лесни рецепти10 МАРТ 2023

Вкусни карамелизирани картофи

Ястията на масата ни трябва да бъдат еднакво вкусни и сочни.

Зелена салата с прошуто и пъпеш
Лесни рецепти02 СЕПТЕМВРИ 2022

Зелена салата с прошуто и пъпеш

Прохладната салата с пъпеш и прошуто е най-добрата идея, особено ако държим да бъдем във форма.

Чийзкейк със солен карамел
Лесни рецепти26 АВГУСТ 2022

Чийзкейк със солен карамел

В този съботен ден си мечтаем за вкусен чийзкейк със солен карамел. Време е да се подсладим, все пак съботата е ден за глезотийки.