Рецепти : Лесни рецепти26 СЕПТЕМВРИ 2017

Ферментирал червен лук за салати

Добавете есенен аромат към зеленчуковите гарнитури

С идването на есента, салатите, които слагаме на масата, стават по-богати и питателни.

Открихме начин да ги направим и много по-вкусни. В блога Gourmet Friday ни предлагат рецепта за ферментирал червен лук, който е чудесно допълнение към всякакъв вид салати.

За целта се използва метод, известен като лакто-ферментация, представляващ ферментация в солен разтвор. Този метод позволява да запазим полезните свойства на зеленчуците, а в случая запазва характерния аромат на лука и същевременно намалява острия лют вкус.

Необходими продукти:

  • 2 глави червен лук
  • 1 ч.л. морска сол
  • 250 мл изворна водаНачин на приготвяне:

Обелете лука и поставете люспите на дъното на подходящ буркан. Така ще запазите характерния ярък цвят на зеленчука. Разрежете останалата част първо на две, а след това на тънки резенчета и сложете в буркана върху люспите.

Разтворете морската сол във водата и залейте лука в буркана, така че да бъде покрит изцяло.

След пет до седем дни ще имате готов ферментирал червен лук за салати.

Открийте още интересни кулинарни предложения на gourmetfriday.com

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Зелена салата с прошуто и пъпеш
Лесни рецепти02 СЕПТЕМВРИ 2022

Зелена салата с прошуто и пъпеш

Прохладната салата с пъпеш и прошуто е най-добрата идея, особено ако държим да бъдем във форма.

Чийзкейк със солен карамел
Лесни рецепти26 АВГУСТ 2022

Чийзкейк със солен карамел

В този съботен ден си мечтаем за вкусен чийзкейк със солен карамел. Време е да се подсладим, все пак съботата е ден за глезотийки.

Салатата, с която Адел отслабна
Лесни рецепти25 МАРТ 2022

Салатата, с която Адел отслабна

Лесна за приготвяне салата, която е готова за минути