Домати
Доматите имат високо съдържание на антиоксиданта каротеноиди, който помага за намаляване вредите от слънчевото изгаряне. Това е най-добрият червен зеленчук, който съдържа пигмент, помагащ за намаляване дразненето на кожата от UV лъчите.
Ленено семе и орехи
Както рибата, в лененото семе и орехите има много омега-3 мастни киселини, които подпомагат естествената защита на кожата. Те са подходящи за вегетарианците, които не могат да ядат морска храна.
Гъби “Кримини”
Този вид гъби са много редки, но за сметка на това пък са много ефективни при опазването от слънчевите лъчи. Това се дължи на селена, който който повишава производството на антиоксиданти в организма.
Диня
Динята е един страхотен източник на каротиноидния пигмент ликопен, който е много ефективен в усвояването на свободните радикали, които кожата произвежда при излагане на слънце.
Вишна
Вишната може и да не е любимият плод на мнозина, но пък е богат източник на пигмента мелатонин, който възстановява кожата, ако вече е увредена от слънчевите лъчи.
Нар
Нарът е поредният червен плод, който е истинско богатство на антиоксиданти, които подпомагат борбата с вредните UV лъчите.