Как да се движим повече в ежедневието

Правете повече разходки, заменете ескалатора със стълби и още

Как да се движим повече в ежедневието

Заети сте и нямате време за спорт? Е, можем да кажем, че в днешни дни почти всеки намира извинения, за да избегне фитнес залата.

Ежедневието ни постоянно става все по-натоварено и наистина трудно намираме време за редовни упражнения. Но не се отчайвайте, защото има начин да изгорите значително количество калории дори докато вършите дневните си задачи и да влезете във форма, без дори да разберете как. Трябва ви съвсем малко време, защото все пак всички знаем, че дори малкото спорт е по-полезен от тоталната липса на такъв.

Превърнете срещите във възможност за физическа активност. Вместо да се срещате с приятелка за обяд или кафе, защо не си направите уговорка за разходка? Така горенето на калории ще бъде доста по-забавно и приятно. Създайте си навик за такива разходки и така ще помогнете и на приятелката си да влезе във форма. А след това може да се възнаградите с по едно капучино, което ще ви вдъхне допълнителна мотивация.

Как да се движим повече в ежедневието

Ходете повече. Разхождайте се по време на обедната почивка и се движете повече през уикенда. Това е страхотен начин да се отървете от стреса, да прочистите ума си от натоварващите мисли и да избягате за малко от вкъщи или офиса. Друга добра идея е сутрин да ходите пеша до работа, или поне част от маршрута.

Правете две неща едновременно. Научете се да гледате на всяко задължение като възможност за повече движение. Например – пуснете си музика и танцувайте, докато обирате прах и чистите с прахосмукачка вкъщи. Правете разтягания, докато говорите по телефона, или се разхождайте из стаите. Докато гледате любимия си сериал се отдайте на велоергометъра.

Превърнете шопинга в кардио. Можем да кажем, че понякога пазаруването ни действа като час във фитнеса, толкова е изтощително. Но това може да се превърне в постоянно здравословно упражнение. Паркирайте по-далеч от входа на мола, използвайте стълбите, вместо ескалаторите. Устоявайте на изкушението да сложите всички продукти в количка, носете сами чантите си до колата. Действат точно като гирички.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА PRODAVALNIK

Жените трябва да спят един час повече от мъжете
Prodavalnik15 ЯНУАРИ 2020

Жените трябва да спят един час повече от мъжете

И още интересни факти за съня

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!
Prodavalnik27 СЕПТЕМВРИ 2019

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!

Няколко изключителни жени накратко обобщават какво е за тях остаряването

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим
Beauty04 ЮЛИ 2019

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим

Разчупете рутината в края на сезона!

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето
Prodavalnik04 ЮЛИ 2019

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето

И още ползи от тази вълшебна напитка за здравето