Здраве & Фитнес : Диети31 ОКТОМВРИ 2014

Тайната на треньорите за по-добър метаболизъм

Едно единствено правило ще ви помогне в борбата с килограмите

Ако ви е писнало от безкрайните диети, имаме новина за вас – понякога всичко се свежда не до това какво ядете, а до това кога го ядете.

Повярвайте ни, няма да останете разочаровани. В тази тайна се кълнат както хранителните експерти, така и топ треньорите, отговорни за телата на София Вергара и други холивудски красавици. 

Мишел Бриджес, авторка на “Тоталната трансформация на тялото”, споделя своята вълшебна мантра, която лесно се помни, особено когато искате да отслабнете: “Закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк.” Защо? Организмът ви ще има много повече време да изгори голямото количество калории, ако сте го поели сутринта, а освен това, ако цял ден гладувате, това значи, че вечерта почти със сигурност ще прекалите. 

“Най-голямата грешка на моите клиенти е, че никога не закусват, не хапват почти нищо през деня, тъй като са постоянно на крак, а след това вечерта преяждат и тялото им поема най-многото калории тогава. Не можете да победите майката природа, не трябва да се опитвате да ѝ въртите номера,” споделя тя. 

Останалите специалисти се съгласяват с нея. Треньорът на звездите Гунар Патерсън съветва клиентите си да избягват въглехидрати като ориз, паста и други варива по-късно през деня, тъй като тези храни имат свойството да задържат течности. 
И докато това правило не е причина да се отдаваме на понички и други изкушения всяка сутрин, все пак е добре да го помним, ако ни се прииска да хапнем нещо сладко или тестено и да го консумираме още на закуска, за да можем да продължим със здравословното хранене през деня. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети10 АВГУСТ 2019

Полезна закуска за различните зодии

Палачинки, сандвич или френски тост? Ето какво да изберете:

Диети09 АВГУСТ 2019

10 храни, които се борят с целулита

Включете следните продукти, за да се сдобиете с перфектно дупе

Диети08 АВГУСТ 2019

Лесни и свежи хапки до 150 калории

Заложете на здравословните плодове и няма да съжалявате

Диети07 АВГУСТ 2019

Гарантирано отслабване за една седмица

Фокусирайте се върху това да подобрите храносмилането и тонуса си, приемайте достатъчно протеини + още съвети: