Полезна закуска под 350 калории

Включи в нея банан, ако ти предстои дълъг и стресиращ ден

Няколко предложение за апетитна и полезна закуска, с която можем да започнем деня, заредени с енергия – но без да поглъщаме излични калории.

Сладкиш с боровинки:

Избери рецепта за сладкиш с кисело мляко и използвай обезмаслено. Боровинките са един от най-силните антиоксиданти и са много полезни. В едно парче такъв сладкиш се съдържат около 250 калории. 

Пълнозърнест сандвич: 

Пълнозърнестият хляб съдържа семена и полезни фибри, а ако си приготвяш сандвич с него можеш да наблегнеш на зеленчуците. Избери любимия си вид сирене и гарнирай с краставица, домат, маруля, чушка и каквото още предпочиташ. Около 320 калории.

Палачинки с ябълка и канела: 

Палачинките са любимото ни сладко прегрешение, но има начин да им се наслаждаваме и в по-здравословен вариант. Приготви ги с обезмаслено прясно мляко и само белтъците от яйцата, гарнирай с парчета ябълки и поръси с канела. Около 335 калории. 

Френски тост с плодове: 

Дори да не вярваш, тези пържени филийки са под 350 калории. Тайната е да замениш топинга с няколко парчета свежи плодове като боровинки, ягоди и др. Около 330 калории. 

Овесени ядки с ябълки:

Не рискувай да си купуваш кисело мляко с плодове и ядки, направи си го сама вкъщи. С любимото си кисело мляко, сладки или кисели ябълки, лъжица мед и малко канела, това е идеалната здравословна закуска. Около 320 калории. 

Бананово смути: 

Предстои ли ти дълъг ден? Бананите са богати на калий, който спомага за намаляване нивата на стреса в организма. Смутитата пък са съвсем лесни за приготвяне и няма да ти отнемат много време, нужен ти е само блендер. Около 130 калории за чаша.  

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 МАРТ 2019

Диетата "фактор Ф" ще ни вкара във форма за лятото

Може ли това да е лесната за следване диета, която винаги сме търсили?

Диети13 МАРТ 2019

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Ако опитвате да ограничите количеството храна, която консумирате, тези съвети ще ви помогнат.

Диети11 МАРТ 2019

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

Диети23 ФЕВРУАРИ 2019

Алкохол и диета? Мисия възможна!

Разберете по колко и какво може да пиете, и пак да се отървете от досадните килограми