Психология : Връзки & секс10 ДЕКЕМВРИ 2019

Жени на възраст над 50 говорят за секс

Независимо от това как го правят в Холивуд, за обикновените жени реалността е, че след менопаузата сексът често… изчезва

Сексът на възраст след 50 години е територия, в която няма нищо сигурно. Някои жени го правят често и с по-голямо удоволствие от преди, за много други обаче сексът просто спира.

Днес имаме десетки примери за известни жени, които дори след 50-годишна възраст са смятани за секс символи. Те изглеждат безупречно и излъчват страхотен сексапил.

В света на обикновените жени обаче, нещата по отношение на секса варират в абсолютни крайности.

От Man Repeller разговарят за секс с няколко жени, прескочили 50 години. Ето какво споделят те откровено.

“Аз съм на 52 години и обожавам секса. С напредването на възрастта, стана много по-хубаво. Сега мога да говоря открито и без притеснение за това какво и как харесвам. Освен това, добрият секс те кара да сияеш. Той е важна част от това да останеш в добро здраве.”

Възраст: 52 години

“С настъпването на менопаузата, сексът стана рядкост. Някак забравяш изобщо за него. В същото време, сега се чувствам по-уверена в себе си, отколкото като бях млада.”

Възраст: 52 години

“Най-безинтересният аспект от човешките взаимоотношения е сексът. Той е и доста жалък опит да се измери качеството на една интимна връзка”.

Възраст: 50 години

“Сексът в момента е страхотен. Не ми се налага да се притеснявам дали няма да забременея случайно, а и децата вече не живеят с нас и не се съобразяваме с никого. С моя съпруг остаряваме заедно и той продължава да ме намира привлекателна.”

Възраст: 59 години

“Когато бях по-млада, обожавах секса. Нуждаех се от секс ежедневно. Но след раждането на детето ми, когато бях на 39, просто малко по малко изгубих всякакъв интерес”.

Възраст: 50 години

“Когато бях по-млада, се случваше да имитирам оргазъм, за да накарам някой мъж да се чувства уверен. Сексът е здравословен, но не и когато нещо е фалшиво. Щом промених начина си на мислене, започнах да получавам страхотни оргазми. Хубавият секс означава да умееш да вземаш и да даваш с уважение. Бъдете честни със себе си на първо място, за да можете да помогнете на партньора си да ви задоволи. Отпуснете се!”

Възраст: 54 години

“Сексът ми липсва, но след менопаузата престанах да го правя. В този период той се превръща в кошмар.”

Възраст: 57 години

“Не съм правила секс от седем години и истината е, че не ми липсва. И ви го казва жена, която допреди това го е правила почти всеки ден.”

Възраст: 55 години

“Силното желание и нуждата от секс за мен си отидоха. Да, все още се наслаждавам на секса, но определено го правя много по-рядко. И все пак съм наясно, че поддържането на физическата интимност с мъжа ми е от огромно значение за връзката. Помага ни да останем близки. Затова е нужно да полагаме усилие.”

Възраст: 54 години

“Никога не съм правила толкова секс, колкото сега. Партньорът ми е по-възрастен. Никога преди не съм си давала сметка какво удоволствие може да носи сексът, а за нас двамата той става все по-добър. Научила съм се да преодолявам всичките си бариери и никога не съм се чувствала толкова красива и толкова обичана.”

Възраст: 51 години

Новият живот на красавиците от 90-те

Дженифър Анистън за самочувствието, бившите и кариерата след Friends

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс13 ЯНУАРИ 2020

Прочетете това, ако не можете да преживеете бившия си

Две са токсичните мисли, които след раздяла могат да се загнездят в съзнанието ви и да ви попречат да се излекувате от болката

Beauty новини10 ЯНУАРИ 2020

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Фазата на розовите очила в началото на всяко влюбване е свързана с толкова прекрасни чувства. Но ако искаме дългосрочна хармония, трябва да бъдем реалисти и да знаем това:

Връзки & секс17 ДЕКЕМВРИ 2019

Причината той да е "приятел" с бившата си няма да ви хареса

Екип от психолози доказаха, че мъжът е по-склонен да запази добри отношения с бившата си, ако я намира за привлекателна и отново би правил секс с нея.