Психология : Връзки & секс10 ДЕКЕМВРИ 2019

Жени на възраст над 50 говорят за секс

Независимо от това как го правят в Холивуд, за обикновените жени реалността е, че след менопаузата сексът често… изчезва

Жени на възраст над 50 говорят за секс

Сексът на възраст след 50 години е територия, в която няма нищо сигурно. Някои жени го правят често и с по-голямо удоволствие от преди, за много други обаче сексът просто спира.

Днес имаме десетки примери за известни жени, които дори след 50-годишна възраст са смятани за секс символи. Те изглеждат безупречно и излъчват страхотен сексапил.

В света на обикновените жени обаче, нещата по отношение на секса варират в абсолютни крайности.

От Man Repeller разговарят за секс с няколко жени, прескочили 50 години. Ето какво споделят те откровено.

“Аз съм на 52 години и обожавам секса. С напредването на възрастта, стана много по-хубаво. Сега мога да говоря открито и без притеснение за това какво и как харесвам. Освен това, добрият секс те кара да сияеш. Той е важна част от това да останеш в добро здраве.”

Възраст: 52 години

“С настъпването на менопаузата, сексът стана рядкост. Някак забравяш изобщо за него. В същото време, сега се чувствам по-уверена в себе си, отколкото като бях млада.”

Възраст: 52 години

“Най-безинтересният аспект от човешките взаимоотношения е сексът. Той е и доста жалък опит да се измери качеството на една интимна връзка”.

Възраст: 50 години

“Сексът в момента е страхотен. Не ми се налага да се притеснявам дали няма да забременея случайно, а и децата вече не живеят с нас и не се съобразяваме с никого. С моя съпруг остаряваме заедно и той продължава да ме намира привлекателна.”

Възраст: 59 години

“Когато бях по-млада, обожавах секса. Нуждаех се от секс ежедневно. Но след раждането на детето ми, когато бях на 39, просто малко по малко изгубих всякакъв интерес”.

Възраст: 50 години

“Когато бях по-млада, се случваше да имитирам оргазъм, за да накарам някой мъж да се чувства уверен. Сексът е здравословен, но не и когато нещо е фалшиво. Щом промених начина си на мислене, започнах да получавам страхотни оргазми. Хубавият секс означава да умееш да вземаш и да даваш с уважение. Бъдете честни със себе си на първо място, за да можете да помогнете на партньора си да ви задоволи. Отпуснете се!”

Възраст: 54 години

“Сексът ми липсва, но след менопаузата престанах да го правя. В този период той се превръща в кошмар.”

Възраст: 57 години

“Не съм правила секс от седем години и истината е, че не ми липсва. И ви го казва жена, която допреди това го е правила почти всеки ден.”

Възраст: 55 години

“Силното желание и нуждата от секс за мен си отидоха. Да, все още се наслаждавам на секса, но определено го правя много по-рядко. И все пак съм наясно, че поддържането на физическата интимност с мъжа ми е от огромно значение за връзката. Помага ни да останем близки. Затова е нужно да полагаме усилие.”

Възраст: 54 години

“Никога не съм правила толкова секс, колкото сега. Партньорът ми е по-възрастен. Никога преди не съм си давала сметка какво удоволствие може да носи сексът, а за нас двамата той става все по-добър. Научила съм се да преодолявам всичките си бариери и никога не съм се чувствала толкова красива и толкова обичана.”

Възраст: 51 години

Новият живот на красавиците от 90-те

Дженифър Анистън за самочувствието, бившите и кариерата след Friends

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс04 АВГУСТ 2020

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид

Тайните убийци на една връзка
Връзки & секс27 ЮЛИ 2020

Тайните убийци на една връзка

Прибързаните решения и етикетите носят незабавен провал в една връзка

4 са зодиите, които са най-недоверчиви в любовта
Връзки & секс15 ЮЛИ 2020

Как да отблъснем един мъж на първа среща

Как да разкараш гаджето... но за един ден

Защо не може да те преодолее според зодията?
Връзки & секс24 ЮНИ 2020

Трите най-критични периоди в една връзка и как да ги преодолеем

Ако връзката ви оцелее след тези изпитания, тя ще продължи завинаги