Психология : Семейство03 ФЕВРУАРИ 2019

Мама е слаба (работа)

За истерията да отслабнеш бързо след раждането

Супер слабите млади майки са сред нас, момичета.

Тенденцията след раждането да свалиш килограмите от бременността като с пръчка на фея-вълшебница може да идва от актрисите и моделите, но вече е начин на мислене и поведение за достатъчно обикновени жени.

Смята се за знак на престиж и воля месец след раждането по теб да не е останал и грам допълнителна мазнина. Обратното пък е знак за изостаналост, мързел и, да не забравяме разпространения у нас укор “Роди едно дете и се запусна”. Уви, често чуваме подобни коментари не от мъже, а именно от други жени и майки.

За светкавично отслабналите се подразбира, че са толкова целеустремени и стриктни и във всички други свои женски роли. Че къщата им е най-чиста, пюретата им са най-био, косата им ухае най-приятно. Тъжно е да се замислиш за това как истерията да не изгубиш мъжкото внимание и да не излезеш от играта не напуска повечето жени дори в този вълшебен и щастлив период от живота, в който току-що са станали майки.

Лоши майки ли са жените, които продължават да обичат секса?

И не, повечето майки, които раждат и след две седмици като ластик се връщат в изходно положение, не са за завиждане. Да положиш грижи постепенно да си върнеш тонуса, гъвкавостта и стройното тяло е прекрасно. Но да се страхуваш, че се бавиш с отслабването и да ядеш салата вместо основно, докато кърмиш? В основата на този пост-родилен спринт обратно към слабостта и сексапила стои преди всичко страх.

Намерихме няколко известни жени, които мислят по същия начин и приемат промяната в телата си естествено и с любов. Нито една от тях не се е запуснала, но и нито една от тях не сме видяли да си пуска селфи с плочки на корема два месеца след раждането. Какво казват те?

“Ти току-що си извършила най-голямото чудо, което е възможно в този живот. Не е нужно в този миг да изглеждаш като модел на Victoria’s Secret.” – Блейк Лайвли

Запазете си дебата за кърменето за себе си

“Вярвам в един свят, в който на майките не им се налага да крият свидетелството за това, че са дали живот.” – Оливия Уайлд

“Остани си у дома. Кърми. Спи. Детето ти е само на три месеца. За какво, по дяволите, отиваш на фитнес?” – Зоуи Салдана

“Не съм бременна, но съм родила три деца и имам коремче. И то няма да изчезне, така че, мили дами, нека просто се примирим с това и да си гледаме работата.” – Дженифър Гарнър

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство13 АПРИЛ 2019

Нещата, които бременните мразят да чуват

"Поспи си сега, че после ще забравиш какво е спане" и още реплики от категорията остра липса на такт

Семейство26 МАРТ 2019

Хилари Дъф сподели видео от домашното раждане

Дъф избра да роди второто си дете у дома, подкрепяна от най-близките си

Семейство22 МАРТ 2019

19 последни дни с моя баща

Фотографът Джош Нойфелд публикува един личен фото разказ, който ще извика сълзи в очите ви

Семейство17 МАРТ 2019

Когато детето изпитва търпението ти...

Как да се справите с тръшканията на децата и желанието им да провокират търпението ви?