Психология : Семейство03 ФЕВРУАРИ 2019

Мама е слаба (работа)

За истерията да отслабнеш бързо след раждането

Мама е слаба (работа)

Супер слабите млади майки са сред нас, момичета.

Тенденцията след раждането да свалиш килограмите от бременността като с пръчка на фея-вълшебница може да идва от актрисите и моделите, но вече е начин на мислене и поведение за достатъчно обикновени жени.

Смята се за знак на престиж и воля месец след раждането по теб да не е останал и грам допълнителна мазнина. Обратното пък е знак за изостаналост, мързел и, да не забравяме разпространения у нас укор “Роди едно дете и се запусна”. Уви, често чуваме подобни коментари не от мъже, а именно от други жени и майки.

За светкавично отслабналите се подразбира, че са толкова целеустремени и стриктни и във всички други свои женски роли. Че къщата им е най-чиста, пюретата им са най-био, косата им ухае най-приятно. Тъжно е да се замислиш за това как истерията да не изгубиш мъжкото внимание и да не излезеш от играта не напуска повечето жени дори в този вълшебен и щастлив период от живота, в който току-що са станали майки.

Лоши майки ли са жените, които продължават да обичат секса?

Мама е слаба (работа)

И не, повечето майки, които раждат и след две седмици като ластик се връщат в изходно положение, не са за завиждане. Да положиш грижи постепенно да си върнеш тонуса, гъвкавостта и стройното тяло е прекрасно. Но да се страхуваш, че се бавиш с отслабването и да ядеш салата вместо основно, докато кърмиш? В основата на този пост-родилен спринт обратно към слабостта и сексапила стои преди всичко страх.

Намерихме няколко известни жени, които мислят по същия начин и приемат промяната в телата си естествено и с любов. Нито една от тях не се е запуснала, но и нито една от тях не сме видяли да си пуска селфи с плочки на корема два месеца след раждането. Какво казват те?

“Ти току-що си извършила най-голямото чудо, което е възможно в този живот. Не е нужно в този миг да изглеждаш като модел на Victoria’s Secret.” – Блейк Лайвли

Запазете си дебата за кърменето за себе си

Мама е слаба (работа)

“Вярвам в един свят, в който на майките не им се налага да крият свидетелството за това, че са дали живот.” – Оливия Уайлд

“Остани си у дома. Кърми. Спи. Детето ти е само на три месеца. За какво, по дяволите, отиваш на фитнес?” – Зоуи Салдана

“Не съм бременна, но съм родила три деца и имам коремче. И то няма да изчезне, така че, мили дами, нека просто се примирим с това и да си гледаме работата.” – Дженифър Гарнър

Мама е слаба (работа)

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Витамините, от които децата ни се нуждаят
Семейство05 СЕПТЕМВРИ 2020

Витамините, от които децата ни се нуждаят

И въобще добра идея ли е да даваме витамини под формата на хранителна добавка на децата си?

Наръчник за щастлив брак с три деца от Елза Патаки
Семейство26 АВГУСТ 2020

Наръчник за щастлив брак с три деца от Елза Патаки

Актрисата споделя повече за живота си с Крис Хемсуърт

Психолозите предупреждават за родителския бърнаут
Семейство30 ЮЛИ 2020

Психолозите предупреждават за родителския бърнаут

Работата на родителя е единствената, от която никога не може да си вземем отпуск

Уроци за живота от трима столетници
Семейство10 ЮНИ 2020

Уроци за живота от трима столетници

"Щастието е най-доброто лекарство за всяка болест, защото, когато си щастлив, всичко е в перфектна хармония."