Психология : Семейство03 ФЕВРУАРИ 2019

Мама е слаба (работа)

За истерията да отслабнеш бързо след раждането

Супер слабите млади майки са сред нас, момичета.

Тенденцията след раждането да свалиш килограмите от бременността като с пръчка на фея-вълшебница може да идва от актрисите и моделите, но вече е начин на мислене и поведение за достатъчно обикновени жени.

Смята се за знак на престиж и воля месец след раждането по теб да не е останал и грам допълнителна мазнина. Обратното пък е знак за изостаналост, мързел и, да не забравяме разпространения у нас укор “Роди едно дете и се запусна”. Уви, често чуваме подобни коментари не от мъже, а именно от други жени и майки.

За светкавично отслабналите се подразбира, че са толкова целеустремени и стриктни и във всички други свои женски роли. Че къщата им е най-чиста, пюретата им са най-био, косата им ухае най-приятно. Тъжно е да се замислиш за това как истерията да не изгубиш мъжкото внимание и да не излезеш от играта не напуска повечето жени дори в този вълшебен и щастлив период от живота, в който току-що са станали майки.

Лоши майки ли са жените, които продължават да обичат секса?

И не, повечето майки, които раждат и след две седмици като ластик се връщат в изходно положение, не са за завиждане. Да положиш грижи постепенно да си върнеш тонуса, гъвкавостта и стройното тяло е прекрасно. Но да се страхуваш, че се бавиш с отслабването и да ядеш салата вместо основно, докато кърмиш? В основата на този пост-родилен спринт обратно към слабостта и сексапила стои преди всичко страх.

Намерихме няколко известни жени, които мислят по същия начин и приемат промяната в телата си естествено и с любов. Нито една от тях не се е запуснала, но и нито една от тях не сме видяли да си пуска селфи с плочки на корема два месеца след раждането. Какво казват те?

“Ти току-що си извършила най-голямото чудо, което е възможно в този живот. Не е нужно в този миг да изглеждаш като модел на Victoria’s Secret.” – Блейк Лайвли

Запазете си дебата за кърменето за себе си

“Вярвам в един свят, в който на майките не им се налага да крият свидетелството за това, че са дали живот.” – Оливия Уайлд

“Остани си у дома. Кърми. Спи. Детето ти е само на три месеца. За какво, по дяволите, отиваш на фитнес?” – Зоуи Салдана

“Не съм бременна, но съм родила три деца и имам коремче. И то няма да изчезне, така че, мили дами, нека просто се примирим с това и да си гледаме работата.” – Дженифър Гарнър

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство16 ФЕВРУАРИ 2020

Кейт Мидълтън: "Искам децата ми да си спомнят малките моменти заедно"

Бъдещата кралица даде едно от редките си интервюта

Семейство09 ФЕВРУАРИ 2020

Гледането на готварски предавания спомагат за развитието на децата

Проучване доказва, че предаванията за готвене развиват чувство за отговорност у децата на ранна възраст

Семейство05 ЯНУАРИ 2020

Трите фатални грешки във възпитанието на децата

Първата от тях е да разглезваме децата си, давайки много, без да очакваме нищо

Семейство24 ДЕКЕМВРИ 2019

Цитати за семейството, които носят магията на Коледа

Думите, които носят чувството за уют и топлота по време на празника