Когато една жена каже, че не иска да има деца

Безпрецедентно 30-годишно проучване хвърля нова светлина върху решението на много млади жени никога да нямат свои биологични наследници

Ако чуете жена да казва, че не иска да има деца, какво бихте отговорили?

Повечето хора няма да приемат тези думи сериозно. И ще отговорят, че с времето това задължително ще сте промени, а биологическият часовник ще си свърши работата.

Дали обаче младите жени, които не искат деца, рано или късно променят нагласата си? Или в действителност знаят какво говорят и отстояват решението до края на живота си?

Оказва се, че повечето жени си остават на това мнение и така и не стават майки. Откритието е на американски учени, които са провели безпрецедентно проучване в период от над 30 години. Те са интервюирали 4 500 жени, родени между 1957-ма и 1965-а.

Три неща показват бъдещето на всяка връзка

Жените без съпруг и без деца са най-щастливи?

Всяка от жените през годините е била интервюирана общо 19 пъти, за да може учените да проследят как се променя нагласата на всяка една спрямо майчинството.

Те стигнали до извода, че ако на 24 години една жена заяви, че не желае да има деца, то е 4.5 пъти по-вероятно тя наистина да остане без свои биологични деца, в сравнение с жените на същата възраст, желаещи да станат майки.

Когато интервюираните достигнали 40-годишна възраст, шансът да са останали без деца, ако са го били заявили в началото, скача до 7 пъти повече в сравнение с пожелалите да станат майки.

Проучването е първото по рода си с подобен мащаб и първото, което реално дава отговор на въпроса: Знаят ли тези жени какво говорят всъщност и това истински осъзнато намерение ли е? Според психолозите, оказва се, че отговорът е да.

“Сега не е моментът да имаме дете”

Напълно възможно е нежеланието да имат биологични деца да доведе до липса на такива.

От групата на жените, които на 46-годишна възраст били останали без деца, 51% от самото начало са имали колебания. Само 2% от самото начало са били твърдо против децата. И 46% отлагали майчинството, докато в някакъв момент взели решение да се откажат окончателно.

Мама е слаба (работа)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство25 ОКТОМВРИ 2019

50 неща, които човек трябва да направи, преди да има деца

Защото да си родител е работа без почивен ден!

Семейство18 ОКТОМВРИ 2019

Инвестиция на бъдещето

FUTURE HEALTH е банка №1 за съхранение на стволови клетки в България и Великобритания

Семейство03 ОКТОМВРИ 2019

Защо е важно да четем на детето от книга, а не от таблет

Четенето на книга формира по-пълноценна връзка между детето и родителя, доказаха психолози

Семейство23 СЕПТЕМВРИ 2019

Семейните ритуали, които означават много за вашето дете

Когато в семейството има такива малки, сплотяващи ритуали, те влияят на човек през целия му останал живот!