По-щастливи с по-малко пари

Няколко трика, които ще подобрят настроението ни на мига

Често се заблуждаваме, че щастието се крие в парите, но всъщност то се изразява в емоциите и в хората около нас.

Ето защо решихме да ви покажем как да се наслаждавате на живота и да се чувствате щастливи без да са ви необходими много средства. Вижте нашия списък с малки и евтини удоволствия:

Приятели

Няма да ви изненадаме като ви кажем, че приятелството няма стойност, то е безценно. Все забравяме това, докато не останем сами или не възникне проблем. Вгледайте се в приятелите си и не ги пренебрегвайте. Дори, когато сте решили да направите голяма покупка и събирате пари, не се отдалечавайте от близките си. Нима си струва да правите компромис със социалните си контакти заради една покупка?! Ако трябва я забавете с месец и излезте само за по питие с приятелите си.

Може ли щастието да засилва метаболизма?

Обичайте себе си

Зарити с работа и задачи, често забравяме, че трябва да се поглезим отвреме-навреме. Затова отделяйте малка сума всеки месец, за да си направите педикюр, маникюр или отидете на фризьор. Това няма да бръкне надълбоко в джоба ви, но пък ще ви докара голяма доза щастие. Ако пък съвсем не можете да си го позволите, можете да поканите приятелките си и с тях си направете домашен СПА център.

Сложете граници

Повечето жени казват, че се чувстват щастливи и се отпускат, след като са овършели мола и излизат с куп торби в ръце. Само че в края на месеца като отворите портфейла и го видите празен, помнете, че само вие сте си виновни. За да не стигате до този момент, си сложете граници още в началото на месеца, а най-добре и в началото на годината. Направете изчисления колко пари можете да отделите на година за шопинг, разделете сумата на 12 и ще знаете по колко можете да харчите на месец.

40% от щастието зависи от състоянието на ума

Искам, искам, искам…

Със сигурност ви се е случвало да застанете пред някоя витрина и да започнете да си казвате наум: “Искам, искам, искам…” Дори да си купите страхотните обувки от последната колекция на еди коя си марка, едва ли ще се почувствате най-щастливи на земята. Винаги като стигнете до този момент, се замислете дали наистина имате нужда от тази покупка, дали ще се почувствате щастливи за повече от ден-два… Ако отговорът е “Не”, то по-добре дайте парите си за нещо, което ще ви кара да се усмихвате до края на живота си. Като една почивка в слънчева Испания, например!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените