Омразата към другите жени руши собственото ни щастие

Какво е обяснението за този феномен?

Познавате ли приятели мъже, които някога са си крали гадже?

Най-вероятно след първоначалния шок, измаменият е натупал своя конкурент, а след няколкото разменени юмрука са се черпили бира и на другия ден пак са били приятели.

А познавате ли жена, на която колежка в офиса е изкопирала маникюра? И след десет години има шанс двете да се ненавиждат.

Защо е така? Защо жените мразят другите жени толкова много? Защо сме толкова злопаметни едни към други и разяждани от завист?

Това вероятно има своето обяснение още на еволюционно ниво. Тъй като жената е тази, която избира партньора си, нейната роля в създаването на семейство и продължаването на рода е по-сложна. Затова и омразата към конкуренцията е по-дълбока.

Жената също така е тази, която носи основната тежест в отглеждането на децата. След две сбивания и няколко напивания, един изоставен мъж може да изтупа праха от стъпканата си чест и да продължи нататък с “лова” на нови женски. Една измамена жена обаче ще се окаже напълно безпомощна с едно или повече деца на ръцете си. Изобщо, нейната ситуация в двойката е по-сложна и по-уязвима. Колкото и да се борим да се еманципираме, такава е природата ни.

Когато позитивните послания имат токсичен ефект

Не бива обаче да забравяме, че щастието на другите жени не ни ограбва. Че ако друга жена е красива, това не отнема от собствения ни блясък.

Изпадането в крайност, в нетърпимост към всяка една успяла и атрактивна жена е отрова за ума. Не забравяйте – вашата реална или въображаема “съперница” може да изглежда най-безгрижната, успяла, харесвана и търсена жена на света, но в някое малко чекмедже на съзнанието си и тя крие разочарования, колебание в себе си, страхове и белези от минали загуби. Снимките в Инстаграм не показват всичко.

Омразата към другите жени не е проблем на другите жени.

Омразата към другите жени е болезнен симптом за собствените ни липси. Светеща в червено стрелка към нещо вътре в нас, което ни трови. Съмнения, комплекси, ревност, страх за бъдещето, болка от изоставяне…

Омразата към другите жени храни тези болки и страхове, защото ни държи в капана им. Кара ни да се фокусираме ден след ден все върху онова, което ни липсва. Тренирайте себе си да обичате и подкрепяте! Вашият собствен вътрешен цвят ще разцъфне по-балансиран и по-красив.

Опасните навици, които изцеждат енергията ви

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените