Кризата на 30-те и как да я преодолеем

Никога не се сравнявайте с другите и започнете да гледате реалистично на живота

Криза на 30-те ли?

Колкото и да ви се струва странно, това е преломен момент в живота на всяко момиче. Преминаването в този етап от живота е белязано с куп промени. Вече би трябвало да сте по-улегнали, вече изградила сериозна кариера, мислеща за семейство и деца…

Това е било валидно за нашите майки, но днешната епоха е малко по-различна. С наближаването на 30-те, много момичета все още се чувстват прекалено луди и млади, за да се “заробват” с деца и предпочитат да си живеят живота, да участ и да градят кариера. Именно при тях се наблюдава явлението “криза на 30-те”. Как да различите дали и при вас няма подобно нещо?

13 промени, които да направим с живота си на 30

1. Започвате да се чувствате се зле от факта, че не сте изпълнила целите си в графата “какво искам да постигна преди да навърша 30”. И се улавяте, че все по-често си правите равносметка за живота, а по този начин се случва да омаловажавате много от досегашните си успехи.

2. Чувствате се изключително несигурна относно връзката си или липсата на такава. Без значение дали сте необвързана, омъжена или сте в някаква връзка, започвате да усещате неудовлетвореност от ситуацията, в която се намирате и все сте недоволна.

3. Имате притеснения, свързани с парите. Може би преди десетина години сте била сигурна, че навършвайки 30 г. ще сте успяла бизнес дама, която взима огромна заплата. Или пък най-малкото, че вече ще сте заделили една достатъчно сериозна сума. Оказва се обаче, че всъщност финансовите проблеми са част от ежедневието ви и това ви притеснява все повече с настъпването на юбилея ви.

15 неща, които всяко момиче на 30 трябва да има у дома

4. Съмнявате се относно кариерата си. Според наблюденията на кариерните консултанти много млади хора на възраст 28-32 имат усещането, че това, с което се занимават няма смисъл и често избират да напуснат високоплатени позиции в големи корпорации, за да търсят по-удовлетворяваща работа.

5. Постоянно се сравнявате с приятелите на вашата възраст. Редовно следите във Facebook какво се случва с тях, къде пътуват, колко деца имат и въобще какъв прекрасен живот имат. А вие сте много далеч от тази картинка в живота си.

6. Спира да ви се излиза. Или тъкмо обратното – искате да наваксате всичко пропуснато от предишните десет години в рамките на няколко месеца.

Как се променя любовта след 30

7. Започвате да се замисляте повече за здравето и начина си на хранене. Според изследванията, повечето момичета между 25 и 35 започват осъзнато да търсят начини да живеят по-здравословно и балансирано от преди. Експертите по възрастовите кризи твърдят, че това е може би най-положителната последица от кризата “преди 30”.

Ако и вие се припознавате в някои от описанията по-горе, може би наистина преживявате криза на 30-те. Специалистите съветват да се приемете такава, каквато сте и да го давате по-спокойно. Поставете си реалистичен таргет за следващите години и не се пришпорвайте да реализирате целите си в нереалистични срокове. И разбира се, най-ценният съвет – спрете да се сравнявате с останалите!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me18 ЮНИ 2019

Омразата към другите жени руши собственото ни щастие

Какво е обяснението за този феномен?

Better me15 ЮНИ 2019

Кога егоизмът може да бъде полезен

Когато егоизмът стане синоним на грижа за себе си, нещата се променят.

Better me14 ЮНИ 2019

Как да се освободим от мислите за работата по време на почивка

Много от нас не могат да се насладят на ваканцията си заради изтощението от работата

Better me12 ЮНИ 2019

Колкото по-заета, толкова по-малко стресирана

Бионсе признава, че запълва всяка минута от деня си с работа, за да държи съзнанието си постоянно заето