Living : Интериор18 МАРТ 2018

15 неща, които всяко момиче на 30 трябва да има у дома

И защо са толкова важни матракът, библиотеката и съдовете?

Твърд матрак - Продължителността на живот на матрака е около 10-12 години, така че каквото и да сте имали в дома си, когато сте били на 20, време е да го изхвърлите и да си вземете нещо качествено. Това ще подобри не само съня ви, но и здравето ви.

Инвестирайте в шкафове - Време е да си купите мебели, които да отговарят на стила и новия ви начин на живот. Задължително е да имате секции, които да поберат вашите книги и колекционерски предмети.

Растения - Вероятно сте експериментирали със стайните растения досега. Може би често са изсъхвали, защото не сте знаели как да се грижите за тях. Време е да минете на следващото ниво и да заложите на хубави растения, които ще „съживят“ интериора у дома.

Заложете на изкуството - За една добра картина или графика си трябват повече пари. Но изкуството си заслужава. Само си помислете как ще преобрази дома ви и ще подчертае собствения му облик.

Съдовете са важни - Впечатлението, което ще оставите у гостите си със съдовете и приборите за хранене, е също толкова голямо, колкото и с интериора у дома. Ето защо е важно да изхвърлите всички износени и напукани чаши, чинии, вилици и лъжици, и да вложите малко повече пари за нещо наистина качествено.

Правилните цветове - Също като осветлението, правилният цвят върху стените, таваните и дори подовете може да подобри визията на една стая десетократно. Ако в миналото винаги сте разчитали на белия цвят, помислете за нови нюанси, които ще стоят добре в дома ви.

Помислете за осветлението - Светлината може коренно да преобрази една стая. Изисква се много търпение, за да създадете план как точно ще изглежда осветлението във всяко помещение. Вземете под внимание и светлината, която влиза през прозореца.

Интересен акцент - Всяко стилно момиче трябва да има у дома някакъв интересен акцент, който да отличава стаята от всички други. Дори да нямате много пари, заложете на някаква интересна ваза или пък цветен стол.

Еднакви хавлии - Една добре изглеждаща баня винаги трябва да има съответстващи комплекти кърпи, които да допълват дизайна. Класическите бели или неутрални тонове са достатъчно лесни, но един неочакван цвят може да направи чудеса с интериора.

Завършен под - Няма какво да се лъжем, първото нещо, което грабва окото на влизане в един дом, е подът. Ето защо трябва често да го реновирате и да заложите на добри килими.

А килимът? - Килимът трябва да осигурява топлота и стил в една стая, а също така и диктува оформлението на мебелите в пространството, така че правилният размер е от съществено значение.

Не забравяйте добрия мирис - Ароматът има силата да трансформира всяко пространство и мислено да ви пренесе в рая. Запалете свещ, ароматна пръчица или заложете на етерично масло, които ще подпомогнат за целта.

Огледална стратегия - За да извлечете максимума от едно огледало, го поставете срещу всеки аспект от природата - външността, която се вижда през прозореца или където са поставени вашите растения. Друг подходящ вариант е да го поставите в тъмно пространство в дома, като например в края на дълъг коридор.

Ефектни шкафчета – Често не отдаваме чак толкова голямо внимание на нощните шкафчета, но те са също толкова важни, колкото и спалнята ви. Освен за стила им, имайте предвид, че трябва да имате място, където трябва да поставите най-важните си неща – книга, чаша вода, телефона.

Място за книги – Вече сте по-възрастни и по-мъдри и е време да помислите за етажерки, където да държите всички материали за четене, които ви помогнаха да стигнете до мястото, където сте днес. Рафтовете са очевидният отговор, но има и много други начини за интересна библиотека у дома.

Когато сме в ерата на 20-те си години, сме достатъчно смели да експериментираме с живота си, връзките и дори интериора у дома.

Когато обаче навлезем в 30-те си години, разхвърляните дрехи по пода, мръсните съдове в мивката и овехтелите мебели вече трябва да останат в миналото. Има няколко неща, които всяка дама трябва да притежава, за да се открои с впечатляващ и стилен интериор – красиви стайни растения, хубава спалня с твърд матрак, дизайнерски килим, художествено произведение, подходящо осветление…

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор12 СЕПТЕМВРИ 2019

20 начина да оптимизирате малкото външно пространство

С малко въображение може да превърнете дори най-малкия балкон в уютно място за ежедневна почивка

Изборът на редакторите11 СЕПТЕМВРИ 2019

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Известната блогърка споделя как поддържа къщата си стилна, но уютна

Интериор07 СЕПТЕМВРИ 2019

Най-важните правила за стилен дом с малко пари

Бюджетният дефицит не пречи да направите апартамента си елегантен!

Интериор20 АВГУСТ 2019

Бохемски максимализъм

Този уникален дом на около два часа път от Мелбърн е пълен с пъстри цветове и винтидж съкровища