Как се променя любовта след 30

Истината е, че жените са по-малко склонни на компромиси, но и много по-щастливи

В 20-те си години обичаме да се наслаждаваме на свободата си и да експериментираме в отношенията си с противоположния пол. С встъпването в 30-те обаче, всички ставаме малко по-отговорни.

На някои просто им се налага, при други пък се случва по естествен път. И вече не гледаме на живота и на любовта по същия начин като преди десетилетие. Но какво се променя с любовта и в отношенията ни с другите?

1. Вече нямаме нито желание, нито енергия, за да излезем на бар и да стоим до малките часове на нощта, както и да срещаме нови хора. Освен това, вече сме срещнали най-горещото момче и то стои точно до нас.

2. Дори и да се решим да излезем на бар с приятелите, то ще трябва да се приберем у дома точно навреме, за да гледаме новия епизод на любимия ни сериал. Или пък ще предпочетем и гаджето ни да е някъде наоколо.

Щастието в любовта не е толкова трудно

3. Плановете стават съществена част от ежедневието ни. Особено за жените. Ние предпочитаме да знаем предварително какво ще се случи на следващия ден/вечер. Ето защо, уговорките за срещи с даден мъж в последния момент, въобще не са ни по вкуса. По-скоро ще му бием шута, отколкото да живеем в постоянно очакване.

Интелигентните мъже са по-склонни да сключат брак

4. Вече не правим почти нищо спонтанно. Може и да прекараме една перфектна вечер с мъжа на мечтите ни и дори да изкараме една нощ с него, но идеята, че ще останем при него до сутринта, където няма да можем да си измием грима и да се нагласим като хората, ни се струва чист тероризъм.

5. Ако сме срещнали някого, който не е подходящ за нас, няма как да се случи да продължим да излизаме с него. Вече не сме на 25, имаме достатъчно опит и сме напълно наясно какво искаме, от какво имаме нужда и не виждаме смисъл да си губим времето с човек, който не е мъжът с главно М.

6. И накрая, фалшивите оргазми. Вече не сме на 20 години и сме напълно наясно с тялото си и с нуждите му, затова и няма как да симулираме изкуствено удоволствие. Затова и не е изключено да обясним на партньора си, че е страхотен и прави чудеса там долу, но не е уникален.

Прочетете още: 

Как да спорим, без да разрушим връзката си

Какво мъжете винаги забелязват по време на секс

Голямата глупост на това “да го вържеш с дете”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?