Психология : Better me23 АВГУСТ 2017

Говорете си сами! Това подобрява самочувствието

И други трикове, които ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате по-уверени

Въпреки общоприетите вярвания, много изследвания са доказали, че привлекателността не винаги се свежда единствено и само до физическата красота.

Не ви ли се е случвало в стаята да влезе човек, който да привлече вниманието на всички със своята харизма, а на второ четене да установите, че той не е нито най-красивият и добре изглеждащ, нито най-умният? Ако и вие искате да оставяте подобно впечатление, ще ви издадем една тайна – това е лесно постижимо!

10 начина да повишите увереността си веднага

Науката е категорична, че има няколко неща, които не само ще увеличат самочувствието ви, но и ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-привлекателни. Ето кои са петте доказани начина да го направите:

Усмихвайте се пред огледалото
Според проучване на Университета в Кардиф, когато хората се усмихват по-често, се чувстват по-щастливи. Терапевтът по личностни отношения Шейдън Франсис обяснява, че мозъкът ни е програмиран така, че да възприема усмивката като знак за приятелско отношение, за достъпност и привлекателност, дори когато виждаме отражение на усмивката си в огледалото.

18 известни и силни жени и как те преодоляват несигурността

Говорете си на глас
Според проучване на Университета в Илинойс от 2014 г., по-уверените хора с по-голям успех в кариерата често преди голямо събитие си говорят сами и то на глас. Така че следващия път, когато се нуждаете от повече самочувствие си предтавете как надъхвате свой приятел преди важна среща и по същия начин говорете на себе си.

Носете червено
Едва ли ще учудим някого като кажем, че червеният цвят не само привлича вниманието, но и кара жените да изглеждат по-привлекателни. Но учените са категорични, че този чувствен цвят може да ви помогне да увеличите самочувствието си.Дали ще го изберете като акцент в облеклото или като нюанс на червилото, това моментално ще ви накара да се чувствате няколко идеи по-неустоима.

Код “увереност”: 10 неща, които трябва да има всяка жена в гардероба си

Стойте изправени
Винаги ни е било малко досадно, когато майка ни все ни припомняше да не се прегърбваме и да стоим изправени. Изследване на Асоциацията по психологически науки от 2010 г. показва, че при хората, които седят с високо вдигнати рамене, се наблюдава намаление на кортизола (химикал, който сигнализира за страх) и така те се чувстват по-силни.

Помислете за момент, когато сте били най-уверени
След проведено проучване се установява, че когато хората си припомнят момент, в който са се чувствали най-уверени и силни, това има ефект върху начина, по който започват да се чувстват в момента.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me18 ЮНИ 2019

Омразата към другите жени руши собственото ни щастие

Какво е обяснението за този феномен?

Better me15 ЮНИ 2019

Кога егоизмът може да бъде полезен

Когато егоизмът стане синоним на грижа за себе си, нещата се променят.

Better me14 ЮНИ 2019

Как да се освободим от мислите за работата по време на почивка

Много от нас не могат да се насладят на ваканцията си заради изтощението от работата

Better me12 ЮНИ 2019

Колкото по-заета, толкова по-малко стресирана

Бионсе признава, че запълва всяка минута от деня си с работа, за да държи съзнанието си постоянно заето