Психология : Better me23 АВГУСТ 2017

Говорете си сами! Това подобрява самочувствието

И други трикове, които ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате по-уверени

Въпреки общоприетите вярвания, много изследвания са доказали, че привлекателността не винаги се свежда единствено и само до физическата красота.

Не ви ли се е случвало в стаята да влезе човек, който да привлече вниманието на всички със своята харизма, а на второ четене да установите, че той не е нито най-красивият и добре изглеждащ, нито най-умният? Ако и вие искате да оставяте подобно впечатление, ще ви издадем една тайна – това е лесно постижимо!

10 начина да повишите увереността си веднага

Науката е категорична, че има няколко неща, които не само ще увеличат самочувствието ви, но и ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-привлекателни. Ето кои са петте доказани начина да го направите:

Усмихвайте се пред огледалото
Според проучване на Университета в Кардиф, когато хората се усмихват по-често, се чувстват по-щастливи. Терапевтът по личностни отношения Шейдън Франсис обяснява, че мозъкът ни е програмиран така, че да възприема усмивката като знак за приятелско отношение, за достъпност и привлекателност, дори когато виждаме отражение на усмивката си в огледалото.

18 известни и силни жени и как те преодоляват несигурността

Говорете си на глас
Според проучване на Университета в Илинойс от 2014 г., по-уверените хора с по-голям успех в кариерата често преди голямо събитие си говорят сами и то на глас. Така че следващия път, когато се нуждаете от повече самочувствие си предтавете как надъхвате свой приятел преди важна среща и по същия начин говорете на себе си.

Носете червено
Едва ли ще учудим някого като кажем, че червеният цвят не само привлича вниманието, но и кара жените да изглеждат по-привлекателни. Но учените са категорични, че този чувствен цвят може да ви помогне да увеличите самочувствието си.Дали ще го изберете като акцент в облеклото или като нюанс на червилото, това моментално ще ви накара да се чувствате няколко идеи по-неустоима.

Код “увереност”: 10 неща, които трябва да има всяка жена в гардероба си

Стойте изправени
Винаги ни е било малко досадно, когато майка ни все ни припомняше да не се прегърбваме и да стоим изправени. Изследване на Асоциацията по психологически науки от 2010 г. показва, че при хората, които седят с високо вдигнати рамене, се наблюдава намаление на кортизола (химикал, който сигнализира за страх) и така те се чувстват по-силни.

Помислете за момент, когато сте били най-уверени
След проведено проучване се установява, че когато хората си припомнят момент, в който са се чувствали най-уверени и силни, това има ефект върху начина, по който започват да се чувстват в момента.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me06 АВГУСТ 2019

Да можеш да назоваваш емоциите си дава огромна сила

Това е особено важно откритие за хората, склонни към тревожност и депресия

Better me12 ЮЛИ 2019

Кога жените се чувстват най-уверени?

Когато достигнем тази възраст се чувстваме прекрасно в тялото си

Better me11 ЮЛИ 2019

Стресът от това винаги да взимаме правилното решение

Психолозите откриха, че този стремеж може да ни навреди

Better me04 ЮЛИ 2019

Парадоксът, който наричаме "шопинг терапия"

Да си припомним най-важното - разходката до мола не решава реални проблеми