Психология : Better me23 АВГУСТ 2017

Говорете си сами! Това подобрява самочувствието

И други трикове, които ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате по-уверени

Въпреки общоприетите вярвания, много изследвания са доказали, че привлекателността не винаги се свежда единствено и само до физическата красота.

Не ви ли се е случвало в стаята да влезе човек, който да привлече вниманието на всички със своята харизма, а на второ четене да установите, че той не е нито най-красивият и добре изглеждащ, нито най-умният? Ако и вие искате да оставяте подобно впечатление, ще ви издадем една тайна – това е лесно постижимо!

10 начина да повишите увереността си веднага

Науката е категорична, че има няколко неща, които не само ще увеличат самочувствието ви, но и ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-привлекателни. Ето кои са петте доказани начина да го направите:

Усмихвайте се пред огледалото
Според проучване на Университета в Кардиф, когато хората се усмихват по-често, се чувстват по-щастливи. Терапевтът по личностни отношения Шейдън Франсис обяснява, че мозъкът ни е програмиран така, че да възприема усмивката като знак за приятелско отношение, за достъпност и привлекателност, дори когато виждаме отражение на усмивката си в огледалото.

18 известни и силни жени и как те преодоляват несигурността

Говорете си на глас
Според проучване на Университета в Илинойс от 2014 г., по-уверените хора с по-голям успех в кариерата често преди голямо събитие си говорят сами и то на глас. Така че следващия път, когато се нуждаете от повече самочувствие си предтавете как надъхвате свой приятел преди важна среща и по същия начин говорете на себе си.

Носете червено
Едва ли ще учудим някого като кажем, че червеният цвят не само привлича вниманието, но и кара жените да изглеждат по-привлекателни. Но учените са категорични, че този чувствен цвят може да ви помогне да увеличите самочувствието си.Дали ще го изберете като акцент в облеклото или като нюанс на червилото, това моментално ще ви накара да се чувствате няколко идеи по-неустоима.

Код “увереност”: 10 неща, които трябва да има всяка жена в гардероба си

Стойте изправени
Винаги ни е било малко досадно, когато майка ни все ни припомняше да не се прегърбваме и да стоим изправени. Изследване на Асоциацията по психологически науки от 2010 г. показва, че при хората, които седят с високо вдигнати рамене, се наблюдава намаление на кортизола (химикал, който сигнализира за страх) и така те се чувстват по-силни.

Помислете за момент, когато сте били най-уверени
След проведено проучване се установява, че когато хората си припомнят момент, в който са се чувствали най-уверени и силни, това има ефект върху начина, по който започват да се чувстват в момента.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет

Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Better me27 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Оставяш ли парите да контролират живота ти?

Проблемите с парите влияят на всички аспекти на живота ни, понякога твърде много. Този тест ще ти каже дали финансите контролират щастието ти.