Психология : Better me06 ФЕВРУАРИ 2015

10 начина да повишите увереността си веднага

Спортувайте, усмихвайте се и флиртувайте на воля

Случвало ли ви се е да загубите вяра в себе си, точно когато най-много имате нужда от това?

Ето защо ние ви разкриваме някои малки трика, на които можете да разчитате, когато имате нужда от повече самочувствие. Всеки път, когато почувствате отрицателна промяна в настроението си или усетите поява на съмнение във вас и вашите сили, приложете един, три или всички от следните съвети и ще видите, че ще постигнете… магия!

1. Сложете любимия си аромат. Според проучване 90% от жените, които носят любимия си парфюм, се чувстват по-уверени, отколкото тези, които не го правят. Така че вече знаете какво да предприемете, когато ви очаква важна среща.

2. Изправете гърба си. Сигурно често чувате майка ви да ви го казва, но тя е права. Не се прегърбвайте, защото когато раменете ви са приведени, има тенденция увереността ви да намалее. Специалистите препоръчват винаги да стоите с отворен гръден кош и да държите главата си изправена, за да се чувствате и изглеждате стилни и уверени.

3. Вдигнете ръце във въздуха! Може да ви прозвучи смешно, но специалистите са категорични, че ако стоите в тази позиция в продължение на 2 минути, съвсем скоро ще усетите прилив на сила. И все пак, гледайте да сте сами, когато правите това упражнение.

4. Надъхвайте се. Влезте в тоалетната, погледнете се в огледалото и си кажете “Да, ти можеш да го направиш”, “Днес изглеждаш страхотно”, “Бъди себе си и ще успееш” и други подобни нахъсващи фрази.

5. Слушайте музика! Има някои песни, които докарват моментален прилив на енергия, оптимизъм, увереност. Изберете такива със силен бас, които ще ви дадат динамика! Любимата ви музика прави същите чудеса, но гледайте да бъде ритмична и бърза, а не меланхолична.

6. Помощ от приятел. Приятелите са един от най-важните хора в нашия живот и могат доста да влияят на нашите емоции и самочувствие. Затова когато ви предстои нещо важно, им се обадете, за да ви надъхат и да ви заявят защо ще успеете в зададената задача.

7. Усмихвайте се! Най-бързият и сигурен начин да покачите самочувствието си, е като се усмихвате. Ефектът е моментален и ще ви повлияе за целия ден. Учените твърдят, че усмивката унищожава хормоните на стреса прави всичко да изглежда по-розово!

8. Флиртувайте! Флиртът е не е само забавен, но и има магическата способност да ви накара да се почувствате по-добре в кожата си. Още ли не сте се усмихнали на момчето до вас? Действайте веднага!

9. Спортувайте! Странно звучи, нали? Но ако се отдадете на любимия си спорт, той не само отпусне тялото и ума ви, но и ще ви помогне да се концентрирате по-лесно и ще успеете да се справите с всякакъв вид стрес.

10. Насладете се на комплиментите. Не се притеснявайте, когато някой ви направи комплимент. Хвалбите винаги повишават настроението и водят до увереност.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me20 ФЕВРУАРИ 2020

Наръчник за успех от Виктория Бекъм, Бионсе и още три влиятелни жени

"Повечето от хората, които работят за мен, са жени", споделя Виктория Бекъм

Better me08 ФЕВРУАРИ 2020

Номофобия: Ужасът да не останеш без телефон

Научете кои са симптомите, че сте пристрастени към мобилния си, и как да се справите с това

Better me20 ЯНУАРИ 2020

Японският метод, който ще ви помогне да организирате парите си

Разработен пред век, но работи по-добре от всякога точно днес

Better me19 ЯНУАРИ 2020

Как да се превърнете в по-спокоен човек

Усвоете тези 10 навика