Червилото не ни прави по-желани… но ни помага да печелим пари

Изненадващо откритие показва, че жените с червило не изглеждат по-секси

Мит ли е това, че устните с червено червило са особено сексапилни?

Това е нещо, което от десетилетия сме свикнали да си повтаряме. Жените с червено червило автоматично са възприемани като съблазнителки от другите жени. Е, сега се оказва, че на мъжете май им е все едно!

Проучване на Journal of Applied Social Psychology показва, че за силния пол начервените устни нямат нищо общо със сексапила.

Кой е най-добрият начин за нанасяне на фон дьо тена?

Учените са провели експеримент, в който са участвали и мъже, и жени. Целта е била да се изследва как гримът влияе на привлекателността в очите и на двата пола. Като цяло участниците са оценили жените с грим като по-секси от тези, които не носели никакъв грим. По-силно подчертаните очи са възприети като по-привлекателни, но основно от жените.

Начервените устни, от друга страна, не са повлияли на представата за привлекателност нито на запитаните жени, нито на мъжете.

Тъмно червило за всеки цвят на кожата

Червилото обаче може да ви помогне в кариерата

Според друго изследване, жените с червило са възприемани като по-успешни. Те имат шанса да си договорят по-високи заплати. Мъжете също така са по-склонни да оставят големи бакшиши, ако сервитьорката е с червило.

Така че, момичета, не си правете труда да се червите за среща. Но пък си струва да го правите, преди да се появите в офиса!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини18 ЮНИ 2018

Играе ли ви се?

Mademoiselle Rochas е за изискани млади дами с искрящ сексапил

Beauty новини31 МАЙ 2018

В перфектна форма с ултразвуково стопяване на корема

UltraShape Power премахва до 20-30% от мастната прослойка с една процедура