Living : Развлечения21 МАРТ 2019

Ваня Рахнева вън от MasterChef заради кучешка храна

Класически телешки деликатеси лишиха адвокат Ваня Рахнева от мечтата й.

Във вторник в MasterChef предизвикателството беше да сготвят за кучета и техните стопани. След загуба там и на елиминациите, Ваня отпадна от играта.

В новия епизод на MasterChef 15-те претенденти за наградата се изправиха пред предизвикателството да сготвят за специални гости. Дванайсет кучета и техните стопани опитаха основни ястия, приготвени от еднакви базови продукти.

Един от стопаните, ветеринарен доктор Шанков, даде на готвачите съвети за диетата на домашните любимци. Важно беше да се предвиди, че кучетата не бива да ядат трудно смилаеми въглехидрати и рецепти с много подправки.

Какво сготвиха готвачите?

Червеният отбор избраха да приготвят деконструирано чили кон карне за хората, а за любимците им – телешко месо с  пасирани зеленчуци. Сините пък заложиха на пилешко роле със сирена, сушени домати, карфиол и аспержи, както и пилешко с моркови и грах за четириногите. По присъда на кучетата първият отбор бе победителя с резултат 7 на 5.

В кои храни се съдържат най-важните витамини?

В елиминацията се присъедини и македонката Катерина, която не се справи на стрес теста в понеделник. Първото изпитание беше да приготвят говеждо филе минион в три степени на изпичане – well done, medium и rare.

Нещо любопитно, което научихме от chef Михалчев беше, че червеният сос, който хората често бъркат с кръв, всъщност е хемоглобин, който доставя кислорода до мускулите. Той също така посъветва зрителите на bTV да не солят месото преди да го сложат в тигана, тъй като солта изтегля сосовете и вместо да се запечата, то ще се свари.

От кандидатите за готвачи най-добре се справиха Сияна, Радка и Олег. Останаха да защитят престилките си Добрин, Ваня, Огнян, Катерина и Емануил. За да направят това, трябваше да приготвят ястие с говеждо и гарнитура по избор за 45 минути.

След като заложи на по-семплия тартар с чипс от картофи и се поддаде на стреса, адвокат Ваня Рахнева напусна шоуто.

Колегите й я изпратиха със сълзи на очи, а Chef Токев, Chef Михалчев и Chef Роу – с пожелание никога да не се отказва от страстта си.

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения11 ЮНИ 2019

Никога не казвайте тези неща на една булка!

Ако искате да останете приятелка с булката и след сватбата, не казвайте тези неща

Развлечения29 МАЙ 2019

Стартира конкурсът "Най-красивата абитуриентка"

Dir.bg осигурява страхотни награди, а звездното жури ще избере победителката

Развлечения19 МАЙ 2019

Куклата Барби заслужи почетна модна награда

Същата, която имат Том Форд, Майкъл Блумбърг и Мишел Обама