Уроците, които научихме от “Сексът и градът”

За връзките, за модата, за живота, за приятелите…

Сериалът, който приключи преди цели 10 години, все още е неизчерпаем източник на вдъхновение, що се отнася до мода, връзки и секс.

Кари, Саманта, Миранда и Шарлът ще продължат да бъдат сред най-култовите телевизионни образи още дълго време. Сериалът засегна доста теми табу, разкри какви са истинските разговори между жените, когато става дума за мъже и секс, но и ни показа силата и красотата на женското приятелство.
6 телевизонни сезона и два филма ни поднесоха всичко това със солидна доза хумор. Какво научихме от четирите героини?

Съвети за връзките


Оставете го да ви преследва
Жените, които са влюбени в живота си, уверени са в успеха си и обожават да се срещат и общуват с нови хора, не страдат от нуждата светът им да се върти около някой мъж. Те са също толкова независими и във връзките си и докато вече е ясно, че могат да вземат инициативата в свои ръце, ние трябва да отбележим, че няма нищо лошо в това да оставите мъжът да ви спечели. Докажете му, че си струвате и ако той не направи усилие да ви докаже, че сте специална за него, значи няма място в живота ви. 
Забавете темпото 
Сигурни сме, че началото на една връзка може да ви накара да се чувствате, сякаш ще на влакче на емоциите, не прибързвайте. Може и да не ви се иска да го направите, защото в момента сте като в приказка, но да се виждате абсолютно всеки ден веднага, след като сте се запознали, не е добър избор. Мислите си, че действате рационално, но емоциите ви вземат връх. Запомнете следното: “прекаленото прибързване на ранен етап във връзката обикновено води до изчерпване и искрата помежду ви бързо изстива.”
 
Намерете точния човек 
Всяка една от нас заслужава да има партньор, а не проект. С други думи, трябва да бъдете с човек, с който имате повече прилики, отколкото разлики, сходни интереси и очаквания от живота, сходни разбирания за връзките и т.н.
 
Предайте се навреме
Понякога на връзките просто не им е писано, дори да вярваме, че има потенциал. Момичетата в сериала доста често се сблъскваха с този проблем. Ако ви се налага да работите усилено за да потръгнат нещата още в самото начало, това може би е знак, че не трябва да си задълбочавате отношенията. 

Знайте границите си 


Първият път, в който Кари скъса с Тузара, тя отказа да продължи връзка с него, защото не можеше да се обвърже на емоционално ниво. Чудесен пример за това как да разберем с кои неща просто не можем да се примирим и да ги отстояваме. Така изграждаме уважение към себе си и сме по-уверени, че знаем кои са нещата с които можем да живеем и тези, с които не можем. 
Не пренебрегвайте интуицията на приятелите си
Знаем, че само и единствено вие знаете кое е правилно за вас, но понякога не е зле да приемете съвет от приятел. Възможно е просто да не гледате рационално на нещата, заради розовите очила, през които виждате връзката си. Когато Миранда се опита да посъветва Кари за отношенията ѝ с Александър Петровски не се получи, но накрая приятелката ѝ се оказа адски права.
Ако искате сериозна връзка, намерете си някой, който иска същото
Ако вие сте готови да се обвържете сериозно, а половинката ви просто иска партньор за неангажиращи отношения и не поставя връзката ви на първо място, то този човек не е за вас. Кари имаше същия проблем с Тузара неколкоктратно, с Ейдън ситуацията пък беше наобратно. 
Наслаждавайте се на компанията на другия
Шарлът и Хари са една от най-добрите двойки в сериала именно поради тази причина. Наглед нямащи нищо общо, те съумяха да приемат другия с всички негови странности и да се забавляват заедно, докато уважаваха уникалните черти на другия, просто защото се обичаха толкова силно.

Продължава на стр. ii

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗБОРЪТ НА РЕДАКТОРИТЕ

Астро съвети06 МАРТ 2018

Това е зодията, която винаги ви къса нервите!

Ето защо не можем да понасяме хората от предходния знак:

Better me14 ЮЛИ 2017

На колко години сте? Внимавайте, ако са 29, 39, 49, 59...

Ставаме склонни към изневяра и депресия

Астро съвети15 ЯНУАРИ 2016

Пълен хороскоп за месец януари

Много любов и страст за Телец и Водолей, нови работни проекти за Близнаци и Риби

Изборът на редакторите15 ЯНУАРИ 2016

Пищни, бляскави и звездни: 73-те награди "Златен глобус"

Визиите от червения килим, които не трябва да пропускате