Десетте правила в дома на Емили Шуман

Известната блогърка споделя как поддържа къщата си стилна, но уютна

В блога й нейният дом винаги изглежда семпъл, но уютен и много приветлив. Как го прави, споделя самата Емили Шуман в лесни стъпки.

Емили Шуман е сред любимите ни блогърки, а нейното онлайн местенце с очарователното име Cupcakes and Cashmere винаги успява да ни зареди с позитивна енергия. Ето какво споделя тя за нейните правила за обзавеждането:

Нищо не е прекалено ценно или незаменимо

“Винаги ми е допадала идеята за къща, в която някои неща са много луксозни: бял диван, тапицирани столове в кухнята или дебел, мек килим в дневната. Но те просто не се вписват в начина, по който живеем. Бих искала приятелите ми да могат да се излегнат, докато гледаме филм, с чаша червено вино в ръка, без да се притесняват, че ще разлеят някъде или пък че ще внесат кал с обувките си на влизане. Това не значи, че вкъщи нямам красиви неща, но за мен нищо не е прекалено ценно и незаменимо, ако нещо му се е случило.”

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Винаги дръжте бутилка вино в хладилника

“Вярвам, че да имаш нещо такова под ръка може да се превърне в спонтанно парти или пък да спаси ужасния ти ден. Дори да не отворя въпросната бутилка дълго време, намирам отварянето на хладилника за окуражаващо – това е като напомняне, че следващото страхотно събитие е на хоризонта или че дори когато нещата не работят така, както ми се иска, винаги мога просто да се отпусна и да релаксирам.”

Правете поне по едно хубаво нещо за човека, с който живеете

“Това се отнася за хората, които живеят с половинката си или имат съквартирант. Аз и съпругът ми сме с две ръце за идеята, че трябва да радваш този, с който делиш един покрив над главата си всекидневно, дори да става дума за някакъв малък, но мил жест. Да му направиш кафе, да се прибереш вкъщи с нещо сладко и т.н. – всичко това създава чудесна атмосфера, където дори малките неща биват оценявани от другия.”

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Избирайте внимателно нещата, в които инвестирате

“Приоритизирам нещата, за които съм готова да похарча повече пари, в зависимост от това колко често ще ги използвам. За мен това значи кърпи и хавлии с високо качество, а също и хубави чаршафи, и ножове. Може да ви изглежда незначително, но точно това са нещата, от които всеки ден имаме нужда и е важно те да са с добро качество.”

Създайте си ограничения за бъркотията

“На всички е ясно, че домовете от време на време стават разхвърляни, но е важно всичко да има някакви времеви граници. Например, ако предната вечер сме имали гости и сме останали до късно, чиниите трябва да се измият на другата сутрин. Същото важи и за чистото пране, което трябва да се сгъне и прибере, и за DIY проекта, чиито материали трябва да събера, след като съм го довършила.”

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Правете малки промени от време на време

“Ако прекарвате доста от времето си вкъщи, например работите от дома си и сте си обособили офис или в момента сте по майчинство, нещата бързо могат да ви омръзнат. Важно е от време на време да внасяте някаква промяна: разместване на мебелите, нова лампа, нови възглавнички и т.н.”

Поправете нещата, които ви дразнят

“В предишния ни дом телевизорът ни беше монтиран на висока стойка, което е естетически приятно, но вратовете ни страдаха всеки път, когато бяхме на дивана. Знаехме, че е проблем още същата вечер, когато го монтирахме, но не искахме да се занимаваме и да го оправяме, затова го оставихме в това положение в продължение на месеци. Не само, че беше безотговорно, но и не използвахме често стаята, защото наистина беше неудобно да се гледа нещо. Веднага, след като го оправихме, си обещахме, че няма да чакаме толкова дълго за неща, които ни дразнят.”

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Поддържайте къщата си готова за гости

“Живея спрямо това правило! Повечето приятели няма да ви се обадят изненадващо и да ви кажат, че вече пътуват към у вас, все пак никога не знаете кога ще имате посетители, затова винаги трябва да е чисто и подредено.”

Семплото е най-доброто

“Наистина вярвам, че малкото е повече и особено се следвах тази стратегия, докато обзавеждах. Винаги, когато видя нещо, което ми харесва, се опитвам да си представя къде точно ще го сложа у дома. Освен, че всичко вкъщи трябва да си има място и да отива на останалата обстановка, поне веднъж на година правете разчистване, за да не оказвате с прекалено много аксесоари и декорации, които само заемат място.”

Създайте настроение у дома

“За мен това значи много свеж въздух, свещи и музика. Това е страхотен начин да накараш къщата си да те прави щастлив, затова, когато си у дома, ще се чувстваш наистина отпочинал.”

Снимки: Cupcakes and Cashmere

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗБОРЪТ НА РЕДАКТОРИТЕ

Това е зодията, която винаги ви къса нервите!
Астро съвети06 МАРТ 2018

Това е зодията, която винаги ви къса нервите!

Ето защо не можем да понасяме хората от предходния знак:

Как да намалим стреса само за 5 мин.
Better me14 ЮЛИ 2017

На колко години сте? Внимавайте, ако са 29, 39, 49, 59...

Ставаме склонни към изневяра и депресия

Пълен хороскоп за месец януари
Астро съвети15 ЯНУАРИ 2016

Пълен хороскоп за месец януари

Много любов и страст за Телец и Водолей, нови работни проекти за Близнаци и Риби

Пищни, бляскави и звездни: 73-те награди "Златен глобус"
Изборът на редакторите15 ЯНУАРИ 2016

Пищни, бляскави и звездни: 73-те награди "Златен глобус"

Визиите от червения килим, които не трябва да пропускате