Living : Лайфстайл04 СЕПТЕМВРИ 2018

Как ароматните свещи влияят на настроението

Ябълките борят стреса, а ментата помага за концентрация

Ароматните свещи са чудесна идея да внесете едновременно уют и благоухание във всяко помещение, но знаете ли, че някои аромати влияят на настроението ви?

Ароматерапията от дълги години се смята за ефикасен метод в борбата с лошото настроение, а също така и с по-сериозни заболявания и проблеми. Добрата новина е, че не е нужно да посещавате специални курсове, за да постигнете хармония. Може просто да изберете правилните аромати и да се отпуснете в комфорта на собствения си дом.

Аромат на ябълка се бори с безпокойството

Уханието на свежа ябълка и особено на зелена ябълка, контролира безпокойството и нервното напрежение. Според учените ароматът действа ободряващо на мозъка и така той се освобождава от негативните емоции. В някои случаи, този аромат оказва влияние и върху силно главоболие и мигрена.

Аромат на мента помага за концентрация

Свежото ухание на мента също действа освежаващо на организма, но освен това повишава концентрацията и дори може да ви даде необходимата доза мотивация да свършите всички задачи, които сте си поставили.

Аромат на цитруси за позитивно мислене

Цитрусите имат страхотен ефект върху стимулацията на позитивно мислене и доброто настроение като цяло. Това ухание се свързва с топлите летни дни и така ни връща спомените от някоя екзотична дестинация. Най-подходящи са ароматите на фрейпфрут, лайм и портокал.

Аромат на лавандула за сладки сънища

Лавандулата е известна с отпускащото си действие поради което е идеалният аромат за преди лягане. Това ухание ще премахне стреса, натрупал се през деня и ще отпусне съзнанието ви, за да спите дълбок и пълноценен сън. Ако използвате свещ с този аромат, за да заспите, внимавайте да не оставите свещта да гори.

Аромат на канела за вътрешен баланс

Ако запалите свещ с този аромат в стаята, веднага ще почувствате топлата прегръдка на канелата, която ще ви отърве от мрачните мисли и негативните емоции. Тъй като канелата се свързва с уют и хармония, ароматът е много подходящ ако искате да се почувствате балансирани и спокойни.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл22 АВГУСТ 2019

Всяка иска, мале, да е активистка

Тя не убеждава никого в нищо, докато подпалва клавиатурата си от статуси и пържи целия свят. Предимно виртуално, естествено

Лайфстайл16 АВГУСТ 2019

"Моминската квартира" на Майли Сайръс

Майли закупи този дом в Малибу за себе си след раздялата с Лиъм

Лайфстайл13 АВГУСТ 2019

Лятото е по-хубаво, прекарано до басейна

Плажните партита на Grazia ни дариха с множество щастливи летни моменти

Лайфстайл11 АВГУСТ 2019

30 неща, които да направим преди края на лятото

Рецепта за качествен релакс през последните топли дни