Living : Лица31 МАЙ 2019

Сара Бъртън разказва за това какво е да твори за Alexander McQueen

Тази година тя спечели награда от CFDA International

Главният дизайнер на Alexander McQueen за последните 9 години, Сара Бъртън разказва колко щастлива е от възможността, която има.

Сара Бъртън застана начело на Alexander McQueen веднага след смъртта на великия дизайнер и от тогава изминаха вече 9 години. Сега тя споделя в интервю за Vogue повече за работата си в модната къща.

“Чувствам се като истинска късметлийка”, казва тя пред модното списание. “Имах възможността да работя за Лий, започнах още през 1996 и беше страхотно. Той беше невероятен човек и аз успях да израсна като личност, благодарение на него.”

Описва модната къща като магическо място, в което се случват приказни истории, създадени с много креативност. Тя чувства всички, работещи в нея като свое семейство.

Говори и за своя подход към моделите – според нея те са “нежна броня за жените”. Искала е да запази наследството на Александър Маккуин, като продължи да създава дрехи, с които да вдъхновява, и които могат да разказват история.

Хилари Рода в красивата вселена на цветята

В началото й е било трудно да намери своя собствен стил, който едновременно да улавя духа на марката. Затова е прекарала дълго време в проучване, и то правила това най-вече с пътувания. Казва, че се вдъхновява от новите неща, които вижда, и така й идват идеите за дрехите. Понякога й хрумва концепция за невероятна рокля само от цвета на някой чайник в кафене.

Круизната колекция на Gucci със специална кауза

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица26 ЮНИ 2019

София Буш обича гласа си

Не само защото звучи необичайно, но защото й дава право да говори за важните неща за нея

Лица25 ЮНИ 2019

Наоми Кембъл официално ще бъде именувана като модна икона

На тазгодишните британски модни награди Наоми ще получи специален приз

Лица20 ЮНИ 2019

Кари Ъндърууд за приказките в истинския живот

Кънтри певицата разказва за тежкия период, през който е преминала

Лица19 ЮНИ 2019

Ирина Шейк и Брадли Купър били нещастни заедно и късали многократно

Източници, близки до разпадналата се двойка, повдигат завесата