Living : Лица27 МАРТ 2019

Приказката за бедното малко момче Марио Дедиванович

Най-влиятелният гримьор в света в ерата на социалните мрежи започва пътя си като дете на чистачка от беден квартал

Марио Дедиванович обича не само грима, но и всичко красиво. Красивото е негова страст, затова толкова го радва да кара жените да се чувстват по този начин.

Разказва, че като дете живеел бедно, в грозен и малък приземен апартамент. “Около мен нямаше нищо красиво”, спомня си Марио.

Днес той е смятан за най-влиятелния гримьор в света заради таланта си, но и заради работата си с Ким Кардашиян вече повече от 11 години, благодарение на която той има огромно влияние в социалните мрежи и на практика оформя начина, по който милиони млади жени разбират красотата.

“Обсебен съм от красотата, независимо дали става дума за грим или за интериори. Израстнах в бедност в Бронкс и понякога се молех на баща ми да минем с колата през някой хубав квартал, за да погледам къщите и окосените поляни пред тях. Майка ми беше чистачка, чистеше такива къщи и често в петъците й се молех да ме вземе със себе си. Настръхвах, когато гледах всички тези красиви неща около мен.

Звездите, които използват евтина козметика

Кариерата на Марио в света на красотата започва, когато е на 17 и започва работа като парфюмен консултант в Sephora.

“По онова време си нямах и понятие от грим. Но толкова много исках да работя там. По онова време това беше един от първите магазини на Sephora в Америка, а днес вече го няма. Подадох си документите за работа, но никой не ми се обади, а аз им звънях отново и отново. Накрая намерих в интернет контактите на някаква жена във Франция и й писах – даже за целта отидох в една библиотека, защото нямах собствен компютър. Тя ми отговори, че след две седмици ще идва в Ню Йорк и ме покани на интервю,” разказва Марио.

“На срещата ме попита какъв опит имам и аз отговорих, че много обичам хубавите парфюми. Тя се засмя, а после каза: Окей, ще започнем от тук, ще работиш на щанда с парфюмите.”

5 грим продукта които нямате, а трябва да имате

Така започва приказката за Марио в света на красотата. Днес той има огромен апартамент със собствена частна градина на покрива. И с отделна стая за гримовете, които от козметичните гиганти му изпращат – около пет кашона с продукти на ден.

Освен, че работи със звезди като сестрите Кардашиян, Кейт Босуърт, Суки Уотърсаус и Деми Ловато, Марио Дедиванович създава собствени грим колекции и води курсове по грим, които се радват на разбиващ успех.

Парфюмите на пролетта за различните зодии

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица17 ОКТОМВРИ 2019

Доказаха го: най-красивата жена в света е Бела Хадид

Това казва пластичен хирург, който използва принципа на златното сечение

Лица10 ОКТОМВРИ 2019

Риана на корицата на Vogue с облекло от своята марка

Певицата говори за новия албум, както и за възможностите, които се отвориха пред нея през последната година

Лица09 ОКТОМВРИ 2019

Наоми Кембъл, моделът, който умее да оцелява

"Животът ми не е съвършено чист и не се преструвам, че е така"

Лица04 ОКТОМВРИ 2019

Общото между всички обувки в колекцията на Джаки Кенеди

Нейната лична асистентка споделя за една странна особеност