Living : Лица25 ЮНИ 2019

Наоми Кембъл официално ще бъде именувана като модна икона

На тазгодишните британски модни награди Наоми ще получи специален приз

Наоми Кембъл отдавна е заслужила приза “модна икона” в нашите очи, но сега това ще й бъде световно признато.

Тя е една от жените в индустрията, чиято кариера е толкова впечатляваща, че за тях е трябвало да се измисли новото наименование “супермодел”. Наоми Кембъл е модна икона много преди да се заговори за този приз и сега най-сетне ще го получи официално на Британските модни награди за 2019.

Наградата е връчвана само на хора с най-впечатляващи постижения в модната индустрия, които са използвали славата си, за да постигнат позитивна промяна в света.

Журито на наградите сподели, че са радостни да наградят Наоми за усилията й в кариерата, както и в хуманитарните дейности – най-вече за заслугите й в Африка, където тя се е обвързала с благотворителна кампания, която се грижи за гладуващите.

Нейните успехи като модел са наистина впечатляващи. Тя се снима за първата си корица за модно списание само на 16 години, и то за британското издание на Elle. Едновременно с това, Кембъл е първата чернокожа жена, която да се снима за корицата на Vogue и като цяло да постигне подобни успех в модата.

Тайните за красота на Наоми Кембъл

Множество пъти цветът на кожата й е бил проблем в кариерата й, но тя съумява да докаже, че това не я прави различна и по-малко подходяща за работата на модел. С това тя помага за появата на повече жени и мъже от различни раси в модната индустрия.

Към този момент тя се е появявала на кориците на над 500 списания и затова е заслужила много награди. Този приз за модна икона, обаче, е специален за нея, защото е обвързан не само с кариерата й като модел, но и за делата й като защитник на равноправието.

“За мен наградата за модна икона означава много повече, чувствам се истински благословена и щастлива. Според мен една икона има съвсем различна аура, присъствие в обществото и мъдрост. Винаги съм се опитвала да давам пример на хората от всякакви раси и култури, че те също могат да постигнат много, стига да го искат”, сподели Наоми.

Гореща Наоми Кембъл за Vogue

Риана използва за колекцията си манекен с истински извивки

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица01 АПРИЛ 2020

Клаудия Шифър няма проблем да не я наричат красива повече

"Не е нужно цял живот да ти правят коплименти"

Лица18 МАРТ 2020

Майли Сайръс за критиката и ниското самочувствие

Певицата разказва за времето, когато не е понасяла тялото си

Лица11 МАРТ 2020

Жени Калканджиева ни призовава да бъдем себе си в стила си

Разговор за мода, красота, кино и семейството

Лица08 МАРТ 2020

Смятаха я за твърде "дебела" да има толкова секси съпруг. Ето нейният отговор...

Джена Кътчър дава урок на хейтърите за това какво представлява любовта между един мъж и една жена!