Living : Лица15 АПРИЛ 2019

Beauty икона: Одри Хепбърн и любовта й към хидратацията и… картофите

Храната била важна част от режима на актрисата

Кино иконата Одри Хепбърн е известна със своя изискан стил, но и със съвършената си фигура като на статуетка. Одри полагала ежедневни грижи, за да поддържа здравето и красотата си.

Ето какво включвал нейният режим:

Ежедневна хидратация

Одри държала кожата й да е винаги добре овлажнена. Това придава на лицето младежки свеж, пухкав вид. Тя винаги нанасяла богат крем за лице сутрин и вечер.

В чинията: картофи!

Одри Хепбърн почти не консумирала хляб или бял ориз, но за сметка на това на нейната трапеза картофите били на особена почит. Нейният син Лука разкрива за това предпочитание на майка си. Тъй като са с ниско съдържание на мазнини, но са богато на витамин C и магнезий, картофите действително допринасят за красива кожа.

Сезонни плодове и зеленчуци

Звездата от “Закуска в Тифани” често обикаляла сама по малките пазарчета, за да избира свежи сезонни плодове и зеленчуци. През зимата тя се стараела да подбира продукти, богати на витамин C, а през лятото ежедневно консумирала много сочни плодове и зеленчуци, които да хидратират тялото.

Много малко месо

Одри никога не е наричала себе си вегетарианка, но много преди безмесният начин на хранене да стане популярен, тя избягва месото. Свикнала е да го консумира рядко и в малки количества.

Тя носи годините си с достойнство

Одри Хепбърн не се е срамувала от напредването на годините. “Разбира се, тя се оплакваше от бръчките и от посивелите коси, но истината е, че се наслаждаваше на живота в зрелите си години”, споделя Лука.

 

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица19 АПРИЛ 2019

Софи Търнър в депресия. Наричали я бездарна и дебела

Звездата от "Игра на тронове" е станала жертва на кибер тормоз

Лица17 АПРИЛ 2019

Оливия Уайлд има заръка към всички нас

Приканва ни да рециклираме правилно дрехите си

Лица17 АПРИЛ 2019

Виктория Бекъм - на 45 и по-неотразима отвсякога

Честит рожден ден, Виктория!

Лица09 АПРИЛ 2019

Емилия Кларк сподели снимки от най-тежкия си период

Актрисата събра смелост да сподели още за времето около втората й операция.