3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

Предястие, основно и салата, само с останалите от празника яйца

No-bullshit стратегия за борба с целулита

Три ефектни рецепти, с които да продължите празника и в следващите дни.

Знаем, че имате по много, затова се притичаме на помощ с няколко идеи как да оползотворите останалите от Великден яйца.

Пълнени яйца с крема сирене

3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

Необходими продукти:

6 яйца
200 грама крем сирене
1 пресен стрък лук
½ чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрежете яйцата на две половини и отделете жълтъците. В купа пасирайте крема сиренето, жълтъците, пресния лук и черния пипер до получаването на мус. Напълнете белтъците с помощта на чаена лъжица или шприц. Украсата е по ваше желание.

Зелена салата с кълнове

Необходими продукти:

3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

една зелена салата
10-15 листа свеж спанак
1 твърдо сварено яйце
3-4 репички
½ връзка пресен лук
½ връзка пресен чесън
шепа кълнове от люцерна
шепа кълнове от кресон
един морков
7-8 маслини
1 супена лъжица ленено семе
1 супена лъжица сурови слънчогледови семки
сок на ¼ лимон

Начин на приготвяне:

В голяма купа накъсайте измитата салата и листата спанак. Нарежете на дребно чесъна, лука и репичките. Настържете моркова на едро ренде и го добавете към останалите зеленчуци. Преди да добавите кълновете, отделете ги доколкото е възможно един от друг, за да не станат на топка в салатата. Изцедете сока от лимон, добавете сол и 2-3 супени лъжици зехтин, семената и маслините и разбъркайте внимателно. Преди да сервирате, украсете с яйце.

Ригатони с лимонено песто

Необходими съставки:

3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

340 грама ригатони или друга къса паста

4 сварени жълтъка

6 супени лъжици масло

2 чаени лъжици лимонена кора

3 супени лъжици лимонов сок

половин чаша твърдо сирене по избор – пармезан или пекорино

1/2  чаени лъжици червен пипер

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Сгответе пастата ал денте и запазете чаша и половина от водата, с която сте ги сварили. През това време можете да настържете жълтъците.

Разтопете маслото на тих огън и добавете към тях лимоновата кора и сока, както и червения пипер. След това добавете пастата, заедно с водата, и бъркайте постоянно, докато соса не се разпредели върху пастата, а тя се сготви добре. След това овкусете със солта и пипера и настържете сиренето.

Сервирайте пастата, като отгоре добавяте настърганите яйца.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Бързи и лесни десерти със само няколко съставки
Лесни рецепти09 МАЙ 2020

Бързи и лесни десерти със само няколко съставки

Подсказка от нас - в нито един от десертите няма да намерите яйца или брашно

Ароматни морковчета с кимион
Лесни рецепти22 АПРИЛ 2020

Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади

Рецептата на Ева Лонгория за кростини с пиле и авокадо
Лесни рецепти15 АПРИЛ 2020

Рецептата на Ева Лонгория за кростини с пиле и авокадо

Актрисата разкри една от любимите си бързи рецепти за вечеря като от ресторант

Домашни витаминозни желатинови бонбони за деца
Лесни рецепти07 АПРИЛ 2020

Домашни витаминозни желатинови бонбони за деца

Подсилете имунитета на малчуганите с вкусни бонбони