Beauty : Коса23 НОЕМВРИ 2016

Не правете това след боядисване на косата

Няколко правила ще запазят здравиия вид и цвета на гривата ви

Химикалите, използвани в боя могат да разделят косъма и да го направят по-слаб.

Много е важно как ще третирате косата след като вече сте сложили избрания цвят. Има някои правила, които дамите с боядисана грива, е задължително да следват. Ето какво да НЕ правите, за да запазите здравината на косъма, но и да се радвате на цвета за по-дълъг период от време:

Не мийте поне 24 часа
След боядисване изчакайте най-малко 24 часа, преди да я измиете. Момичетата, чиито коси се омазняват много бързо, ще трябва да потърпят, ако искат да запазят цвета си. Най-големите имена в коафьорството обясняват, че са необходими поне две денонощия, за да се възстанови косъма от мощния химичен шок. А шампоанът не само не му оставя тази възможност, но и голяма част от боята.

hair-2

Не мийте с гореща вода
Колкото и да ви се иска да се потопите в горещата баня в това студено време, в никакъв случай не мийте косата си с висока температура вода. Мократа коса има повече еластичност от сухата, като “разтегливостта” се увеличава с увеличаването на температурата на водата. Това значи, че структурата на косата се отпуска повече и позволява на по-голяма част от пигмента да изчезне. Затова е по-добре да мием боядисаната си коса с хладка вода.

Не влизате в басейна без шапка
Задължително влизайте в басейна със специална шапка, която ще покрие цялата ви коса. Хлорът е от основните причини за падането на цвета на боята. Така че преди да се потопите в басейна е добре и да нанесете върху гривата си малко балсам, който допълнително ще я защити и овлажни. Върху него е добре да сложим и шапка за плуване – за допълнителна защита.

hair

Не пропускайте специалните продукти
В никакъв случай не пропускайте да използвате специални шампоани, балсами и маски, предназначени за боядисана коса. Те възстановяват повредената структура на косъма, като затварят кутикулата на косъма, за да може боята да се задържи вътре и да не се отмива толкова лесно, а по този начин вие ще се радвате на дълготраен и бляскав нюанс.

Не използвайте уреди за стилизиране
Внимавайте с уредите за стилизиране, тъй като топлината уврежда косъма и премахва боята. При третиране с висока температура косъмът се накъсва. Да, изглежда добре за два дни, но след това изтънелите краища започват да се виждат и рискувате след години изкуствено изправяне да косата ви да започне да изглежда като проскубана. Така че не прекалявайте да изправяте (или къдрите) със сешоар или преса прекалено често.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса06 ДЕКЕМВРИ 2019

С небрежен кок дори и на парти: мисията не чак толкова невъзможна

Ако звездите могат да носят прическата на червения килим, защо не я носим и ние за парти?

Коса02 ДЕКЕМВРИ 2019

Новостите в грижата за косата

За тях разбираме от събитието на Revalid, по случай 25-годишнината им

Коса30 НОЕМВРИ 2019

Ефективни терапии за силно изтощена и накъсана коса

Спасение за кичурите ни между посещенията при фризьора

Коса23 НОЕМВРИ 2019

Оризова вода за бърз растеж на косата

Оризовата вода е много популярно средство за грижа за косата у нас и специалистите подкрепят това.