Тайната съставка за тези здравословни мъфини е ябълковият сок.
Миранда Кер често е споделяла, че обича да глези себе си и семейството си с вкусни рецепти. Трикът й да не позволява на вкусното хоби да навреди на фигурата й е да създава здравословни варианти на любимите си изкушения.
Тази рецепта за мъфини е точно такава – задоволява желанието за сладко и засища добре. Създава страхотно настроение у дома, а няма да ни тежи на съвестта.
Кулинарен уикенд: Здравословен кейк с банани
Ще ви трябват:
2 чаши овесени ядки, блендирани на прах
2 яйца, разбити
1 белтък
2 чаени лъжици бакпулвер
четвърт чаена лъжичка сода бикарбонат
чаена лъжица и половина канела
четвърт чаша мед
2 супени лъжици семена чия
четвърт чаша кисело мляко
половин чаша ябълков сок
4 супени лъжици кокосово масло
половин чаена лъжица ванилия
2 банана, намачкани
2 големи зелени ябълки, обелени и настъргани
половин чаша счукани на ситно орехи
Как да ги приготвите:
Смесете овесените ядки, орехите, содата бикарбонат и бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата и белтъка, добавете киселото мляко и ябълковия сок.
На водна баня разтопете кокосовото масло, меда, ванилията и канелата, докато не получите консистенцията на сироп, след което прибавете сместа към яйцата.
Смесете сухите и мокрите съставки заедно, след което добавете и ябълките и бананите.
Изсипете сместа в намазнени формички за мъфини и печете в предварително загрята фурна за около 40 минути. Оставете ги да изстинат за 15 минути и ги извадете от формите.
Кокосови бисквити без глутен и печене
Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела