Beauty : Тестваме за вас29 АВГУСТ 2015

Тествахме натурални средства за красота. Вижте кои действат!

Косопад, целулит, суха кожа и решенията за тях

Срещу целулит и за стегната кожа

Морската сол е доказан враг на портокаловата кожа. Известни са ви препоръките за масажи с морска сол и използването ѝ като натурален ексфолиант. Това чудо на природата обаче има още доста полезни свойства – укрепва имунната система, стабилизира кръвното налягане, действа като антихистамин(припомнете си колко е ефикасна при запушен нос). Богата на калций, йод, желязо и магнезий, морската сол действа благоприятно върху епидермиса. В резултат от процедурата, която ще ви препоръчаме, кожата се стяга и целулитът намалява.

Изключително подходяща е за прилагане, ако сте в процес на отслабване – ще се погрижите за най-рисковите места по тялото, по които кожата може да се отпусне и увисне. Нещо повече – ако искате да приберете по някои и друг милиметър от бедра и талия, с редовното прилагане на тази процедура ще го постигнете.

Ето какво да направите:

Изберете си дрехи, които ще жертвате в грижата за красотата. За случая на нас ни се стори най-удобна пижамата – обхваща цялото тяло и е лека и удобна материя. В малък леген(или друг подходящ съд) разтворете в топла вода морска сол – количеството на водата и морската сол зависи от дрехата, която ще ползвате, ние преценяваме на око. След като солта се разтвори, накиснете пижамата, докато се намокри хубаво и облечете. Трябва да постоите така около 20-ина минути.

Какво е усещането: да си признаем, в първия момент е леко неприятно, все пак обличаме мокра пижама. После свиквате. Но остава въпросът какво ще правите, докато стоите с мокри дрехи – къде да седнете, например. Решението беше да жертваме за пране и една дебела хавлия, която поставихме на стола, сгъната многократно.

След известно време пижамата изстива и е възможно да ви стане хладно. Когато обаче това стане, може да се събличате. Кожата е мека и осезаемо стегната. След редовно прилагане на процедурата, поне три пъти в месеца, ще забележите видимо подобрение – кожата е стегната, гладка и изчистена от дребни недостатъци като пъпчици, например.

Вижте останалите ни трикове на страница iii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕСТВАМЕ ЗА ВАС

Тестваме за вас18 АПРИЛ 2019

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре

Нашите изпитани съвети за грижа за кожата

Тестваме за вас26 МАРТ 2019

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми

Продуктите от серията Cactus Blossom на The Body Shop бяха подложени на тест, който бе удоволствие

Тестваме за вас23 ЯНУАРИ 2018

Как за един месец свалих 6 см от обиколката на талията

Благомира Василева, мениджър реклама в Miss Bloom, разкрива своите тайни

Тестваме за вас23 НОЕМВРИ 2017

Тестваме за вас: Грижа за кожата след 30, от Vichy

Лайфстайл редакторът Ася Иванова изпробва новата серия Slow Âge