Доверих се на кактус да хидратира кожата ми

Продуктите от серията Cactus Blossom на The Body Shop бяха подложени на тест, който бе удоволствие

Леки текстури, различен и пристрастяващо свеж аромат – лимитираната серия продукти за тяло с кактусов цвят на The Body Shop привлякоха вниманието ни веднага.

Козметичният редактор Люба Вангелова подложи продуктите на бюти тест и сподели усещането си след този красив, енергизиращ и овлажняващ ритуал. Време за себе си, което всяка жена трябва да си подарява!

Тествах три нови продукта за тяло, които събудиха не само кожата ми, но всичките ми сетива, споделя Люба.

За първи път попаднах на тази козметична марка при едно от пътуванията ми до Лондон и от тогава всяка Коледа получавах по един малък козметичен подарък от приятелите ми, които живеят в чужбина. Днес продуктите на The Body Shop са на разположение по всяко време, но винаги проследявам специалните колекции, които всеки път са интересни по някакъв начин – дизайн, съставка, ухание. Cactus Blossoms е точно такава колекция за тяло.

Сутрешната рутина на Синди Крауфорд

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми

Гамата се състои от 5 продукта, чиято формула е обогатена с екстракт от цвят от кактус от Мароко. Интересен избор е екстрактът от цвете на кактус. Подозирам, че е заради това, че кактусът е пълен с изненади – красиво, силно цвете, което е издръжливо и в същото време доста хидратирано. Моят тест включва три от тях – душ гел, ексфолиант и масло за тяло.

Започвам с красивите опаковки – поставени на рафта привличат веднага погледа, но след отварянето привличат и сензорите ми. Уханието е пристрастяващо – веднага усещам вливаща свежест на плодове, постепенно навлиза аромат на хибискус и кардамон, като усещам и ванилия.

Масло за тяло Cactus Blossom Body Butter

Да хидратирам кожата на тялото ми за мен е дългогодишен ритуал, който е част от релаксиращите минути, посветени само на мен. Когато прочетох, че в съставките на този продукт влизат масло от ший, какаово масло от Гана и сусамово масло от Бразилия, си помислих, че със сигурност ще е подхранващо. Опасенията ми, че с толкова много масла във формулата си ще се абсорбира трудно от кожата и ще оставя мазно усещане, се разсеяха. Беше ми интересно как обаче ще се разнася. Оказа се не само лесно, но и се задържа върху кожата. Дори и да не страдате от сухота, тази свежа хидратация ще задоволи жаждата на всеки тип кожа. Подозирам, че ще го поддържам редовно наличен сред хидратиращите козметични помощници за тяло.

Кристални масажори за лице: Как и какво правят за кожата ни

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми

Ексфолиращ гел Cactus Blossom Exfoliating Gel Body Scrub

Ексфолиантът трудно бих оприличила на тези, които съм ползвала до момента. Изглежда като чия пудинг. Текстурата му е възможно най-меката и нежна за ексфолираща. Липсва неравността на захарните (или солните) частички, аз обикновено ползвам по-груби текстури за пилинг на тялото. Лекотата на Cactus Blossom Exfoliating Gel Body Scrub не пречи да премахва мъртвите клетки с лекота и да се абсорбира от кожата отлично. Семена от малини са почистващите “агенти” – нанасям под душа на влажна кожа и с кръгообразни движения разнасям в посока отдолу нагоре. Според мен в сравнение с останалите продукти от гамата, ароматът на пилинга за тяло е малко по-осезаем.

Душ гел Cactus Blossom Shower Gel

Душ гелът оставя феноменално гладка кожата и разбира се, ароматизира не само цялото помещение, но и уханието ме следва навсякъде. Не съм единствената, която мисли така – всички у дома го твърдят. Измива се добре от кожата, но я запазва хидратирана и мека.

Безплатни трикове за стегнати крака

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми

Честно казано, не съм имала досега продукти, чиито аромат да напомня на този – събуждаща леко остра свежа нотка, която всеки би желал да усеща под душа и дълго след това. Съвсем навреме за предстоящите топли дни.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕСТВАМЕ ЗА ВАС

Мечтаех за този силует
Тестваме за вас27 ЮЛИ 2020

Мечтаех за този силует

Мислех си, че познавам LPG, но процедурите с апарата от най-новото поколение ми разкриха още по-впечатляващи резултати.

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре
Тестваме за вас18 АПРИЛ 2019

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре

Нашите изпитани съвети за грижа за кожата

Как за един месец свалих 6 см от обиколката на талията
Тестваме за вас23 ЯНУАРИ 2018

Как за един месец свалих 6 см от обиколката на талията

Благомира Василева, мениджър реклама в Miss Bloom, разкрива своите тайни

Тестваме за вас: Грижа за кожата след 30, от Vichy
Тестваме за вас23 НОЕМВРИ 2017

Тестваме за вас: Грижа за кожата след 30, от Vichy

Лайфстайл редакторът Ася Иванова изпробва новата серия Slow Âge