Beauty : Тестваме за вас29 АВГУСТ 2015

Тествахме натурални средства за красота. Вижте кои действат!

Косопад, целулит, суха кожа и решенията за тях

Кои домашни средства за красота са изпробвани лично от дамите в редакцията на MissBloom и наистина действат?

В редакцията ни непрекъснато циркулират споделени съвети за красота, като сред тях се прокрадват и “бабините” средства. Така се роди идеята за тази статия. Оказва се, че някои природни продукти могат страхотно да помогнат при козметични проблеми, при това го твърдим от първа ръка. 
 

При косопад – измиване с хума

Пробвали сме да намалим сезонни косопад с какво ли не, от бабини рецепти до специална козметика и ампули от аптеката. Някои от продуктите на известни марки наистина дават резултат, но опитът ни показва, че това, което действа при един, може да не помогне изобщо на друг.
Но останахме изненадани от това колко добре действа хумата. Пробвахме в продължение на поне седмица-две да не използваме никакъв шампоан или друг синтетичен продукт за измиване и третиране на косата. За измиване ползвахме само хума, разтворена предварително в топла вода (хумата не трябва да се докосва до метал, затова се използва керамичен съд и дървена шпатулка за разбъркване). Кашицата се втрива в скалпа и в около 1/3 от дължината на косата, без върховете – тъй като има по-изсушаващо действие.
За много суха коса е добре да добавите и един или повече жълтъка, според дължината й.
Какво е усещането: Да миеш косата си с хума определено изисква повече време, особено докато хумата се разтвори във водата, след което трябва и да се остави на главата за около половин час. Нанасянето в корените става като разделяме косата на секции и може също да бъде досадно. Добрата новина е, че се измива учудващо лесно. А косата остава по-чиста за по-дълго време и определено се заздравява.

Мед или зехтин при много суха кожа

 
Когато кожата на лицето или тялото е суха и опъната, масажът с леко затоплен зехтин буквално прави чудеса. Като цяло зехтинът е една от най-плътните мазнини, които сме нанасяли върху себе си (по-добре не пробвайте маска за коса със зехтин, освен ако нямате наистина адски суха коса и сух скалп – иначе измиването е тежка задача). Облекчава мигновено опъването, което усещаме на бузите, по ръцете, както и по прасците, където кожата често се изсушава.
За лицето, шията и деколтето можете да опитате и маска с леко затоплен мед, колкото да се разнася по-лесно. Има същото действие – овлажнява и омекотява много сухата кожа. Действа страхотно и върху напукани устни. Буквално за половин час можете да ги преобразите и да си върнете комфорта.
Какво е усещането: За меда е ясно – лепкаво, но пък е толкова сладко! Върху лицето можете да усетите леко опъване заради тази плътна и гъста консистенция, но определено не е неприятно. Зехтинът пък има леко натрапчива миризма според нас и наистина е мазен. След като му дадете време да попие в кожата (поне 20-ина минути), попийте хубаво със салфетка или мека кърпа, преди да се облечете.
И внимавайте да не попаднат в очите – могат да ги раздразнят.
Прочетете на стр. ii за терапиите срещу целулит и за по-гъсти вежди

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕСТВАМЕ ЗА ВАС

Мечтаех за този силует
Тестваме за вас27 ЮЛИ 2020

Мечтаех за този силует

Мислех си, че познавам LPG, но процедурите с апарата от най-новото поколение ми разкриха още по-впечатляващи резултати.

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре
Тестваме за вас18 АПРИЛ 2019

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре

Нашите изпитани съвети за грижа за кожата

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми
Тестваме за вас26 МАРТ 2019

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми

Продуктите от серията Cactus Blossom на The Body Shop бяха подложени на тест, който бе удоволствие

Как за един месец свалих 6 см от обиколката на талията
Тестваме за вас23 ЯНУАРИ 2018

Как за един месец свалих 6 см от обиколката на талията

Благомира Василева, мениджър реклама в Miss Bloom, разкрива своите тайни