Красив и безопасен тен с помощта на автобронзант

Използвайте продуктите правилно, за да се насладите на естествен резултат

През пролетта кожата ни е все още бледа, а вече ни се иска да носим късите си рокли и панталони.

Това е сезонът, в който придобиването на изкуствен тен е най-популярно. В никакъв случай не ви препоръчваме солариума заради огромните рискове за здравето, които редовното му използване крие. Безопасният тен идва от тубичка – във формата на лосион или спрей за тяло.

За да оцветите кожата си равномерно, без издайнически черти и петна, ще ви помогнат няколко тънкости при нанасянето.

Подгответе кожата

Автобронзантът ще попие добре в гладка и чиста кожа, което означава, че трябва да я ексфолирате добре. Не забравяйте и хидратацията след ексфолиране – поне няколко часа преди нанасянето на автобронзанта. Важно е да не пропускате тази стъпка, защото сухата кожа също допринася за появата на неприятните линии.

А ето и две неща, на които може би сте пропуснали да обърнете внимание. Бръсненето е форма на ексфолиация и може да го приложите непосредствено преди нанасяне на автобронзант. Ако използвате кола маска обаче, то трябва да бъде 24 часа преди продукта за изкуствен тен, за да дадете възможност на порите да се затворят. Ако обаче я направите след намазването с автобронзант, ще ускорите процеса на избледняване.

Използвайте ръкавица

Нанасяйте селфтенърите с ръкавица. Не пестете продукта и покрийте кожата добре. Петната се появяват заради пропуснати участъци от кожата. А ръкавицата ще предпази дланите ви от оцветяване. Нанасяйте бронзанта с кръгообразни движения, но не търкайте силно и грубо – рискувате да оставите неравномерни места.

По-светло лице

Лицето е тази част от тялото, която винаги е изложена на слънце. По-лесно ще придобиете естествен тен на лицето, затова когато ползвате бронзанти, изберете за лицето по-светъл цвят. Ако върху него ще използвате и слънцезащитен фактор и грим, то изберете бронзант с лека формула.

Пазете се от изпотяване

Внимавайте да не се изпотите, преди бронзиращият лосион да е попил напълно в кожата. В противен случай продуктът ще се смеси с потта и кожата няма да се оцвети равномерно. Например не е добра идея да се намажете, след което да правите упражнения, докато чакате да попие.

Запазете тена

Горният слой на кожата се бели естествено, затова и бронзантите не издържат повече от няколко дни. За да удължите трайността им, не пропускайте да хидратирате кожата си с подходящите лосиони или дори да използвате бавно действащи бронзанти, за да запазите тена.

Смесвайте ги с хидратиращия крем

Това е много добра стратегия когато искате да постигнете по-естествен резултат. Вместо да нанасяте бронзиращия лосион директно върху кожата, смесете го предварително с хидратиращия си крем за лице или за тяло, в зависимост от това в коя зона ще го използвате. Така ще постигнете по-светло оцветяване. Можете да повтаряте процедурата през ден, за да бронзирате кожата постепенно и много по-равномерно.

За бръснене с по-дълготраен ефект

Тайните на жените, които имат красиви крака

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции24 МАЙ 2019

По-стилни по време на ваканция с тези лесни трикове

Как да се подготвим за почивката, така че да изглеждаме много по-стилно

Съвети & тенденции23 МАЙ 2019

Не вярвайте на тези факти за грижата за кожата!

Разкриваме често срещаните спекулации за бялата козметика

Съвети & тенденции21 МАЙ 2019

Почистване и освежаване на лицето с аква пилинг

Тази нова процедура е приятна и неинвазивна. Особено се препоръчва преди специално събитие - като абитуриентския бал например

Съвети & тенденции17 МАЙ 2019

Лятото е в ръцете ни с тези свежи нюанси лакове за нокти

Светли, сладоледено-очарователни и нежни са новите нюанси