Козметично обновяване за лятото

Погрижете се за себе си с тези продукти за лятото

Топлите месеци са точно на ъгъла и вече козметичният ни несесер се нуждае от обновяване за лятото. Ето кои са продуктите, които трябва да започнем да използваме по-често.

Направихте ли вече нужното обновяване за лятото на гардероба? А ще направите ли същото и с козметичния несесер?

Много от продуктите, които използваме през зимата са различни от тези, които ни трябват през лятото. Затова и когато дойде новият сезон, трябва да сменим голяма част от тях. Ето кои са задължителните:

Фон дьо тен

Той ни трябва през цялата година, но през зимата можем да си позволим да носим по-тежки варианти с повече покривност. През лятото, обаче, това силно натоварва кожата. Преминете към по-лека текстура, която ще подчертае естествената ви красота – тя е на мода през всички топли сезони, всяка година.

Различните начини да носим бяла блуза през лятото

Може да се ориентирате и към продукт със слънцезащитен фактор, за да се предпазвате от ярките лъчи. Само внимавайте да не го използвате, когато ще се снимате, защото ефектът не е приятен.

Спирала и сенки

При тези продукти може да ви е по-удобно да преминете към водоустойчиви варианти – не само заради посещенията на плажа, ами  защото издържат повече на високите температури. Това важи за всеки тип козметика, който използвате.

Грижа за стъпала

Ако през зимата може да си позволим понякога да пропускаме тази част от рутината, то през лятото това никак не е вариант. С отворените обувки, сандалите или дори чисто босите крака на плажа трябва винаги да сме подготвени. Затова се погрижете за себе си с добри ексфолиращи продукти за стъпала и след това допълнително може да обработите кожата с хидратиращ крем.

Слънцезащитен крем

Едва ли е нужно да ви напомняме, че това е задължителен продукт за лятото, защото, както показват всички съществуващи изследвания на този етап, UV-лъчите са много вредни за кожата ни. На пазара вече има достатъчно варианти как да вмъкнете защитата от слънцето в продуктите си – експериментирайте, докато откриете най-удобния за вас вариант.

Диетата “фактор Ф” ще ни вкара във форма за лятото

Лосиони за хидратация

Под влиянието на слънцето и водата кожата ни лесно може да изсъхне, затова е нужно постоянно да я обработваме с хидратиращи лосиони с витамини. Тук ключът е да започнем възможно най-рано, за да е подготвена кожата ни за разгара на сезона. Използвайте подобни продукти по цялото тяло, като сменяйте текстурите, така че да е подходящо за типа кожа.

Какво да правим днес, за да се подготвим за лятото?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции16 ФЕВРУАРИ 2020

Магдалена Фраковяк и нейните правила за красива кожа

На 30, тя няма нито една линия по лицето си

Съвети & тенденции13 ФЕВРУАРИ 2020

10 идеи за минималистичен маникюр в духа на Свети Валентин

Ако все още не сте си избрали ефектен маникюр за празника, тези предложения ще ви свършат работа

Съвети & тенденции12 ФЕВРУАРИ 2020

В удълженията за мигли могат да живеят акари и… въшки

Дамите често забравят да ги почистват, ако не се гримират, но липсата на хигиена може да навлече сериозни проблеми

Съвети & тенденции06 ФЕВРУАРИ 2020

Тайните на Ева Лонгория за перфектна кожа и прическа

Актрисата поддържа визията си с помощта на продукти, които можете да си купите и от дрогерията до вас