Какво да правим днес, за да се подготвим за лятото?

Да не изоставаме с графика. Тези неща трябва да се направят още сега, за да е перфектно лятото!

Пролетта официално настъпи и вече ни е позволено да се радваме за лятото също. Но и трябва да се подготвим за него. Ето с какво да започнем от днес.

Може да ви се струва рано, но подготовката за лятото вече трябва да започва с пълна сила, дори може и да закъсняваме. Има толкова много неща, които трябва да свършим, за да си прекараме страхотно през топлите месеци. Няма време за губене, ето го списъкът със задачите:

Погрижете се за косата си

Преди да е започнало жаркото слънце, трябва косата ни да е в перфектно състояние. Колкото по-здрава е тя, толкова по-малко ще й навредят UV-лъчите, морската вода и всички други стрес фактори през лятото.
А това не може да се постигне с няколко дни време. Затова още от сега започнете да се грижите усилено за нея – правете си маски, подхранвайте я и не я стресирайте с пресата твърде много.

4 диети за лятото

Започнете с ексфолианта

Гладката и красива кожа е огромен плюс за през лятото. Ако искате да сте сигурни че всичко ще бъде перфектно за сезона на полите и роклите, започнете от сега. Ексфолирайте редовно тялото си и прилагайте метода със сухата четка.

Проверете аптечката си

Преди да е дошло времето за всички летни продукти, проверете дали тези, останали ви от минатала година, все още са в срок. Оглеждайте се и за миризмата и текстурата на продуктите. В някои случаи дори да не им е изтекла гаранционната дата, те може да са се развалили.

Преостройте грижата за кожата си

Кожата през лятото се нуждае от различни неща, от колкото през зимата. Сигурно през студените сезони сте използвали по-тежки кремове и масла, но това само ще навреди на кожата ви през месеците, които ни очакват. Ориентирайте се и към козметика с SPF фактор, за да знаете, че винаги сте предпазени от слънцето.

Изпробвайте нови гримове

Подобно на грижата за кожата, гримовете също са по-различни през лятото. Тежките фон дьо тени могат да бъдат заменени от CC кремове, а матовите червила от балсами или гланцове за устни.

Летните тела се правят през зимата

Спрете да игнорирате краката си

До сега може да ни се е разминавало, когато си спестим педикюра, но времето на отворените обувки започва и това вече не е опция. Погрижете се за ноктите си и петите си, ексфолирайте стъпалата с продукти с по-едри частици и подхранвайте с крем.

Детокс

Разбира се, не може да минем и без това. Сега е времето да засилим тренировките, да намалим мазните храни и да свалим ненужните килограми, които ни дразнят от празниците.
Направете всичко възможно, за да разхождате любимите си къси панталонки, поли и рокли със самочувствие.

Най-добрият начин да отслабнем за лятото

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Beauty09 ОКТОМВРИ 2019

Новият тренд в грима – сапунени вежди

Жените се отказват от професионалните си продукти за вежди и ги заменят със сапун

Съвети & тенденции09 ОКТОМВРИ 2019

Най-важните съставки в козметиката според възрастта

Специалисти препоръчват да използваме различни съставки през различни части от живота си

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

Продуктите с него защитават кожата от преждевременни бръчки и възстановяват здравия й вид

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Миранда Кер показва как се грижи за красотата си по време на бременността

Как се справя с предизвикателствата по време на бременността и как продължава да поддържа самочувствието си тя?