Beauty : Съвети & тенденции20 ОКТОМВРИ 2019

Какъв е ефектът от мезотерапията

Тази козметична процедура смекчава фините бръчици и придава мигновен блясък на кожата

Какъв точно е ефектът от мезотерапията и какво представлява тази популярна процедура? Накратко – тя смекчава фините бръчици и придава мигновен блясък а кожата.

Какво представлява методът

Мезотерапията е инжекционен начин на за хидратиране на кожата и изглаждане на фините линии и бръчки по лицето, шията, деколтето и ръцете. С инжекциите се вкарват ценни компоненти за подобряване на текстурата и външния вид на кожата: хиалуронова киселина и витамини. Известна от десетилетия, мезотерапията е създадена през 1958 г. във Франция.

Как точно се прави

Мезотерапията всъщност е инжектиране на кожата с изключително фини игли с дължина 4-6 мм. Последната иновация на мезотерапията е комбинация с друга техника със специално инжекционно устройство, което стимулира възстановяващите механизми за обновяване на кожата. Процедурата е безболезнена с минимално усещане за дразнене, а на следващия ден с малко грим няма да се вижда и следа от целия процес. В зависимост от комбинацията на съставките, които се вливат в кожата, терапията може да има антиоксидантно, овлажняващо и тонизиращо действие, като в резултат на това се постига намаляване на фините бръчки.

Мезотерапията се прилага най-вече при жени, които искат да се справят с признаците на стареене, но това не означава, че тя не може да се прилага и при по-млади жени. Ефектът от мезотерапията при тях е изглаждане на фините линии и видимо подобряване и освежаване на тена на лицето.

Честотата

В зависимост от проблема, дерматологът или пластичният хирург ще определят броя сесии, както и тяхната честота. За да бъде максимален ефектът от мезотерапията, може да са необходими шест сесии с интервал от 15 дни, като самото лечение може да бъде завършено за 2 месеца и след това да се направят още 2 сесии в рамките на годината за поддържане на резултата. Курсът на лечение може да бъде и по-кратък.

Допълнителна информация

• Обичайната продължителност на процедурата за лицето и шията е около 15 минути.
• След лечението е препоръчително да се запази кожата чиста за 12-24 часа и да не се използва козметика, различна от тази, назначена от лекар.
• Подходяща е за всяко време на годината. Мезотерапията може да се прилага дори през лятото без никакви противопоказания.
• Благодарение на използването на локален анестетичен крем, мезотерапия е безболезнена и не причинява дискомфорт.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции20 НОЕМВРИ 2019

Бюти рутината на Оливия Уайлд за кожа, склонна към акне

Продуктите, които тя използва, са създадени единствено с природосъобразни съставки

Съвети & тенденции19 НОЕМВРИ 2019

Когато зрелостта на една жена е привилегия

Полагайки най-качествената възможна грижа за себе си и вярвайки в силата на своето уверено излъчване, днес жените преначертават представите за "остаряване"

Съвети & тенденции19 НОЕМВРИ 2019

Предложения за стилен маникюр през зимата

Тази година дори празничният маникюр ще е по-семпъл

Съвети & тенденции14 НОЕМВРИ 2019

Новото мнение на дерматолозите - всички имаме един и същ тип кожа

Забравете всичко, което знаете за грижата за красотата. Оказва се, че няма значение какъв е типът на кожата ни.